Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Lažna suosjećanja: Kada Zapad roni suze za žrtvama? (SVJETSKA MAPA REAGIRANJA)

Lažna suosjećanja: Kada Zapad roni suze za žrtvama? (SVJETSKA MAPA REAGIRANJA)

dijete-ratČuveni ruski pisac Sergej Dovlatov je jednom rekao da je talent, kao i požudu, nemoguće lažirati. Trebalo bi dodati na taj popis i suosjećanje

U nedjelju u terorističkom napadu u Pakistanu poginulo je najmanje 70 ljudi, među njima 29 djece, oko 300 osoba je ranjeno. Meta terorista je bila kršćanska zajednica Pakistana, ako je to uopće važno u ovakvim situacija, ali je Europa (još uvijek) pretežno kršćanska.

Međutim, oči Federike Mogerini nisu bile zamagljene suzama, ni Eiffelov toranj nije bio osvijetljen u bojama pakistanske zastave.

Prošlog četvrtka u “Politici” pisalo se o hladnoratovskoj podjeli terorista. Ali izgleda, stvar je još gora, jer se radi o podjeli ljudi generalno.

Naime, na internetu se može naći svojevrsna “mapa” kako Zapad reagira na terorističke napade ovisno o regiji.

Ako se nešto dogodilo u zapadnoj ili središnjoj Europi, kao i u SAD ili Kanadi, onda je to “stravična tragedija” i “je suis”.

Tragic-World-MapAko se radi o Latinskoj americi i istočnoj Europi, onda je “tužno”

Ako je riječ o Rusiji ili Kini, onda “Što da radimo, takav je život”

Napad u Aziji? “A, gdje se nalazi ova zemlja?”.

I, na kraju, u Africi, – (blago rečeno) “Briga me”.

Ne zna se tko je plasirao ovu namještaljku i tko je autor slike na kojoj je Eiffelov toranj u bojama pakistanske zastave, ali činjenica je da su je Pakistanci počeli dijeliti po društvenim mrežama, kao dokaz europske potpore.
 

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , , , ,