Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » ‘JE SUIS’ PAKISTAN: Suze za Bruxelles, ali ne i Pakistan! Kako ‘celebovi’, mediji i političari (nisu) reagirali na teroristički napad u Lahoreu

‘JE SUIS’ PAKISTAN: Suze za Bruxelles, ali ne i Pakistan! Kako ‘celebovi’, mediji i političari (nisu) reagirali na teroristički napad u Lahoreu

pakistan-napadSvjetski čelnici i poznate osobe su osudili napade u Brusselsu ranije ovog tjedna, a kao spomen na taj napad, diljem Zapada sve svijetli u bojama belgijske zastave

Pakistan se probudio u ponedjeljak u šoku od samoubilačkog napada u Lahoreu počinjenog na Uskrs u kojem su ubijene najmanje 72 osobe, od čega 29 djece, prema novim podacima policije koja navodi da su većina žrtava muslimani dok su talibani koji su preuzeli odgovornost rekli da su im cilj bili kršćani.

Frakcija pakistanskih talibana preuzela je odgovornost za napad počinjen u nedjelju u popularnom parku u Lahoreu u kojem je , prema novim podacima objavljenima u ponedjeljak, među 72 žrtava 29-ero djece, 7 je žena i 36 muškaraca .

Premalo simpatija su na Facebooku skupile žrtve najnovijeg terorističkog bombaškog napada u Pakistanu.

Dvostruka mjerila kako ih serviraju masovni mediji služe manipulaciji građana, a ovo je jedan od očitih primjera kako ta dvostruka mjerila funkcioniraju.

Većina predsjednika i ministarstava vanjskih poslova se nije oglasila u javnosti radi potpore Pakistanu.

No, Tintin i Plantu su postali crtani simbol solidarnosti sa žrtvama u Bruxellesu i brzo su dobili  podršku na Tweeteru kao potpore žrtvama bombaškog napada.

 

Jučerašnji strašni bombaški napad samoubojice u Lahoreu nije osvojio istu količinu simpatije. Boje Pakistana nisu osvjetlile zapadne prijestolnice u nedjelju navečer nakon što je najmanje 70 ljudi, uglavnom žena i djece, ubijeno je dok su slavili Uskrs u terorističkom napadu koji je ciljao kršćane.

#lahore Fotografiju objavljuje Azzam hayat (@azmi_hayat1)

Američka je ponudila izjavu osude preko glasnogovornik Vijeća za nacionalnu sigurnost Ned Pricea, no predsjednik Obama je do sada ostao bez riječi, barem na Twitteru, gdje još uvijek vidljivo slavi “radosni Uskrs” s obitelji.

Kanadski lider Justin Trudeau, francuski predsjednik Francois Hollande, i rusko ministarstvo vanjskih poslova je izrazilo sućut i pridobilo simpatije , ali većina svjetskih čelnika nisu rekli ništa niti su osudili napad..

 

 

Mnogi ljudi sz govorili o nedostatku sućuti izražene za Lahoreu u odnosu na one koje je primila Francuska i Belgija, ostavljajući Pakistan da se pita gdje je sveprisutan “Je suis”.

 

 

 
(NoviSvjetskiPoredak.com)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , ,