Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Uncategorized, ZDRAVLJE I MEDICINA » ČUDOTVORNA BILJKA: Često je gazimo po njoj nesvjesni da liječi od plućnih bolesti, preko čira na želucu do zanoktica! (RECEPTI)

ČUDOTVORNA BILJKA: Često je gazimo po njoj nesvjesni da liječi od plućnih bolesti, preko čira na želucu do zanoktica! (RECEPTI)

bokvica-biljkaDok šetamo livadama, proplancima ii šumama, uglavnom ne vodimo mnogo računa po čemu gazimo iako nam pod nogama, između ostalog, ostaje i bokvica, biljka izuzetnih ljekovitih svojstava

Bokvica ili bokvica je višegodišnja zeljasta biljka, širokih jajastih listova koji su smješteni pri dnu uspravne stabljike. Cvjeta od lipnja do kolovoza, a ima je pored puteva, na pašnjacima, livadama, u šumama …

Razlikujemo tri vrste bokvice – žensku širokolista, mušku uskolista i srednju. List ove ljekovite biljke sadrži oko četiri posto tanina, pektina, limunove kiseline, vitamina C, saponozida i fitoncida, dok u sjemenu bokvice ima sluzi, masnog ulja, bjelančevina i šećera.

Iako sva tri tipa bokvice imaju isti kemijski sastav, u narodu se najviše cijeni i najčešće upotrebljava ženska bokvica.

Ona predstavlja idealno prirodno sredstvo za prvu pomoć u slučaju svih vrsta rana i povreda. Ispitivanjem je utvrđeno da žene bokvica ima izrazita antibakterijska svojstva, tako da je ovo tradicionalno vjerovanje dobilo i znanstvenu potvrdu.

ŠTO LIJEČI?

Bokvica ili bokvica je sjajan lijek protiv kašlja, plućne astme, pa čak i tuberkuloze.

Osim toga, ova ljekovita biljka čisti krv, pluća i želudac, pa je dobra za sve ljude koji su malokrvni ili imaju lošu krv, slaba pluća i bubrege, za one koji nemaju apetit

Bokvica je dobar lijek za liječenje svih vrsta rana, ogrebotina, posjekotina, uboda osa, ugriza …

Ako stavite list bokvice u cipele, izlječit ćete žuljeve, a u fitokozmetici sok od bokvice poznat je kao učinkovito sredstvo za uklanjanje akni i prištića.

Provjeren recept

Za bolju probavu i čir na želucu

Ovim se sigurno lijeci čir na želucu i dvanestopalačanom crijevu. Isprobano mnogo puta. Bokvica (plantago major) je izuzetno ljekovita biljka. Samljevena se bolje probavlja i ispušta sve sokove koji su od koristi za organizam.

Sastojci za jednu osobu:

- 300g listova bokvice 
– 1kg livadskog meda

Trajanje za pripremu ovog lijeka je oko 30 minuta.

1. Oprati listove bokvice i ostaviti na papirni ubrus da se osuše. Samljeti ih na mlinu za meso. 
2. Pomiješati s livadskim medom u tegli i ostaviti da odstoji preko noći. 
3. Savjet: Potrebno je samljeti listove pa koliko se volumni dobije mase toliko meda dodati. Nekada je to manje, a nekada vise od kilograma. Birajte mlađe listove. 


Dobije se oko 2 staklenke od 680ml mješavine.

Ljekovitost biljke:

Može se koristiti za liječenje: čireva, kašlja, zarastanje rana … 
Kada su rane u pitanju, moja je preporuka, naročito dijabetičarima da je pospu kurkumom u prahu i umotaju zavojem.

Rukovanje:

Uzimati jednu jelovna žlicu ujutro prije jela dok se ne pojede sva količina. Držati u hladnjaku.

Ako bas potrebno ponoviti postupak ali u jesen.

Sprecite nastanak čira tako, sto ce te ujutro, Nastin, popiti 2dl vode.

Uzroci:

Čir na želucu (ulcus ventriculi) je oštećenje sluznice želuca pretežno na izlazu iz želuca iu gornjoj trećini, koje prodire duboko u zid želuca.Ukoliko se zid probije, tada sokovi koji reguliraju probavu i sadržaj želuca prodiru u trbušnu šupljinu i mogu dodatno uzrokovati upalu trbušne maramice.

Ukoliko čir probije krvnu žilu, dolazi do krvarenja u želucu. Tada je neophodna liječnička pomoć. Moguće je da se u želucu napravi istovremeno više čireva. Tipičan znak postojanja čira na želucu je pritisak koji se javlja u želucu nakon uzimanja hrane.

Ukoliko se čir na želucu često pojavljuje, postoji opasnost od obolijevanja od raka na želucu.

Čir na želucu uzrokuju različiti čimbenici: psihosocijalni stres, pretjerano lučenje kiseline u želucu, poremećaj krvotoka, različiti lijekovi (kortizon, neki lijekovi protiv reume i za krvotok). Rizik od oboljenja je veći kod pušača kao i kod osoba koje rade u smjenama iu pojedinim strukama (primjerice u transportu, trgovini, kemijskoj industriji).

Ubrzan tempo našeg modernog svijeta i nezdrav način života potiču stvaranje čireva na želucu. Ukoliko sok od bokvice, ali bez meda, koristite kao oblogu, riješit ćete se i glavobolje.

Obloga za rane

Poparite svježe listove bokvice, pa ih stavite na ranu. One će brzo zacijeliti, a čirevi sazreti i nestati.

Lijek za ubode insekata

Ako vas ubode pčela, osa ili komarac, mjesto uboda prekrijte vatom ili krpicom dobro natopljenom u svjež sok od bokvice. Kod bolova u uhu

U uho nakapajte nekoliko kapi svježeg soka od bokvice i bol će proći.

Protiv zanoktica

Izgnječite nekoliko listova bokvice i stavite ih na Zagnojena nokat. Već drugog dana rezultati će biti iznenađujuće dobri.
 
(narodnamediciina.blogspot.com/uredio:NSP)

Filed under: Uncategorized, ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , ,