Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Papa na Uskrs osudio islamiste: Strah i tamna strana ne smiju prevladati

Papa na Uskrs osudio islamiste: Strah i tamna strana ne smiju prevladati

papa-franjo-govorPapa je na Veliki petak osudio “nasilje bez presedana” koje ─Źine islamisti, dodaju─çi da vjernici koji vr┼íe akte terorizma uni┼ítavaju bo┼żije ime

Papa Franjo je poru─Źio okupljenim vjernicima da strah i tamna strana ne smiju prevladati i da je nada koju Uskrs donosi lekcija kr┼í─çanima da ostave po strani bezna─Ĺe koje ljude ─Źine da budu “zarobljeni” unutar sebe

“Mi vidimo i vidjet ─çemo i dalje probleme kakvi su i izvana i iznutra, oni ─çe uvijek biti tu. Ali ne smijemo dozvoliti da nas tama i strah ometaju i kontroliraju na┼ía srca”, poru─Źio je papa u uskr┼ínjoj poslanici, prenio je AP.

Tijekom Uskr┼ínji mise papa je krstio 12 osoba iz svih krajeva svijeta koje su se preobratili na katoli─Źanstvo, uklju─Źuju─çi ┼íestoro Albanaca i jednog Kineza, navodi Reuters.

Papa je na Veliki petak osudio “nasilje bez presedana” koje ─Źine islamisti, dodaju─çi da vjernici koji vr┼íe akte terorizma uni┼ítavaju bo┼żije ime.

Papa je tako─Ĺer osudio “izraze fundamentalizma i teroristi─Źke akte koje ─Źine sljedbenici nekih religija koje uni┼ítavaju bo┼żije ime i koriste ga da bi opravdali svoje nasilje bez presedana”.

Papa se osvrnuo i na spaljivanje i odsijecanje glava kršćana na Bliskom istoku, kao i na one koji su prisiljeni napuštati svoje domove, prenio je Reuters.

On je, tako─Ĺer, osudio politi─Źare koji poti─Źu konflikte i trgovce oru┼żjem koji raspiruju rat.

Dodao je da reakcija Europe na migrantske krizu otupljena “na┼íom ravnodu┼íno┼í─çu”, navodi Reuters.

Italija je poja─Źala mjere sigurnosti tijekom ovogodi┼ínje proslave Uskrsa nakon uznemirenosti zbog briselskih napada koje su izveli islamisti.
 
(sputniknews.com/NoviSvjetskiPoredak.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , , , ,