Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Papa na Uskrs osudio islamiste: Strah i tamna strana ne smiju prevladati

Papa na Uskrs osudio islamiste: Strah i tamna strana ne smiju prevladati

papa-franjo-govorPapa je na Veliki petak osudio “nasilje bez presedana” koje čine islamisti, dodajući da vjernici koji vrše akte terorizma uništavaju božije ime

Papa Franjo je poručio okupljenim vjernicima da strah i tamna strana ne smiju prevladati i da je nada koju Uskrs donosi lekcija kršćanima da ostave po strani beznađe koje ljude čine da budu “zarobljeni” unutar sebe

“Mi vidimo i vidjet ćemo i dalje probleme kakvi su i izvana i iznutra, oni će uvijek biti tu. Ali ne smijemo dozvoliti da nas tama i strah ometaju i kontroliraju naša srca”, poručio je papa u uskršnjoj poslanici, prenio je AP.

Tijekom Uskršnji mise papa je krstio 12 osoba iz svih krajeva svijeta koje su se preobratili na katoličanstvo, uključujući šestoro Albanaca i jednog Kineza, navodi Reuters.

Papa je na Veliki petak osudio “nasilje bez presedana” koje čine islamisti, dodajući da vjernici koji vrše akte terorizma uništavaju božije ime.

Papa je također osudio “izraze fundamentalizma i terorističke akte koje čine sljedbenici nekih religija koje uništavaju božije ime i koriste ga da bi opravdali svoje nasilje bez presedana”.

Papa se osvrnuo i na spaljivanje i odsijecanje glava kršćana na Bliskom istoku, kao i na one koji su prisiljeni napuštati svoje domove, prenio je Reuters.

On je, također, osudio političare koji potiču konflikte i trgovce oružjem koji raspiruju rat.

Dodao je da reakcija Europe na migrantske krizu otupljena “našom ravnodušnošću”, navodi Reuters.

Italija je pojačala mjere sigurnosti tijekom ovogodišnje proslave Uskrsa nakon uznemirenosti zbog briselskih napada koje su izveli islamisti.
 
(sputniknews.com/NoviSvjetskiPoredak.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , , , ,