Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » PROIZVOĐAČ DUHANA PRIZNAO: Nitko u našoj kući ne puši jer znaju što proizvodim, to je živi otrov!

PROIZVOĐAČ DUHANA PRIZNAO: Nitko u našoj kući ne puši jer znaju što proizvodim, to je živi otrov!

cigarete-pusenjeKako cigarete poskupljuju, duhan se naveliko promovira kao zdraviji i jeftiniji, pa njemu pribjegava veliki broj ljudi

Po pravilu duhan bi trebao “biti zdraviji”, međutim u današnje vrijeme teško je bilo što uzgojiti bez otrova pa tako i duhan. Jedan uzgajivač duhana pobrojao je sve otrove koje koristi u proizvodnji.

“Kad je duhan mali špricam ga protiv korova s klomazonom, poslije s fiziotropima (sredstvima protiv zaperaka), treće špricanje je sistemičnim sredstvima koja zaustavljaju rast stabljike i zaperaka, tako da se list deblja da bi duhan dobio na kilaži, prošle godine sam koristio sistemični otrov za zlatice i lisne uši, još sam koristio i još jedan otrov za uši.

“Svi ti otrovi prodiru u biljku, list to upija i ljudi potom to puše i truju se.”

“Nitko u našoj kući ne puši jer znam što proizvodim, to je živi otrov”, kazao je.

Na upit što bi bilo kad se duhan ne bi špricalo, pojasnio je da postoji toliko loših stvari da bi duhan propao.

“List ne bi imao kilažu niti kvalitetu, taj duhan je genetski modificiran. Tu je doktor znanosti s fakulteta u Zagrebu, dr. Konzuplik koji je rekao da se taj duhan genetski modificira radi kilaže i kvalitete, da bi imao ‘pušačka svojstva’, tako to oni navode”, dodao je.

Cijena tvorničkih cigareta svake godine je sve veća, pa se mnogi okreću kupnji duhana koji ne tržište dolazi bez ikakvih kontrola.
 
(Avaz/uredio:NSP)

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , ,