Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Sjeverna Koreja: Zbrisat ćemo Manhattan s lica zemlje

Sjeverna Koreja: Zbrisat ćemo Manhattan s lica zemlje

manhattan-koreja-bombaPjongjang je izjavio da može uništiti Manhattan hidrogenske bombom, piše list “Washington Post”

“Ako se ova hidrogenska bomba postavi na interkontinentalnu balističku raketu i baci na Manhattan u New Yorku, svi ljudi će odmah poginuti, dok će grad izgorjeti do temelja”, izjavio je nuklearni stručnjak Sjeverne Koreje Cho Hjong Il.

Kako tvrdi list “Koreja danas” hidrogenska bomba koju je napravila Sjeverna Koreja posjeduje “mnogo veću snagu” u odnosu na onu koja je bila testirana 1961. godine i mogla izazvati opekline trećeg stupnja u radijusu od 100 kilometara, dok bi zvučni val polomio stakla na prozorima kuća u rasponu od tisuću kilometara.

“Ako američki imperijalisti pokažu i najmanju vojnu bezobzirnost i zaprijete našem nacionalnom dostojanstvu i suverenitetu, naša republika neće propustiti šansu da pravičnim udarom bez milosti zbriše s lica Zemlje državu pod imenom SAD”, tvrdi “Koreja danas”.

Ipak, većina stručnjaka smatra da Pyongyang preuveličava svoje tehnološke mogućnosti, piše “Washington Post”.

Situacija svakim danom postaje sve napetija. U Južnoj Koreji od početka prošlog tjedna održavaju se najveće vojne vježbe u posljednjih 40 godina, uz sudjelovanje pripadnika američke vojske.

Pyongyang je već reagirao na vojne vježbe prijetnjom da će izvesti preventivni nuklearni udar i priopćio da namjerava nastaviti nuklearna i raketna testiranja.
 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , ,