Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » Rije┼íen misterij Bermudskog trokuta? Otkriveni ogromni krateri na dnu mora (VIDEO)

Riješen misterij Bermudskog trokuta? Otkriveni ogromni krateri na dnu mora (VIDEO)

bermudski-trokutZnanstvenici su otkrili kratere široke i do 900 metara te duboke do 50 metara, za koje se vjeruje kako su nastali zbog nakupljanja metana uz norvešku obalu bogatu prirodnim plinom

Otkri─çe divovskih podvodnih kratera na dnu Barentsovog mora mo┼żda je kona─Źno odr┼żivo obja┼ínjenje za nestanak brodova u Bermudskom trokutu.

Znanstvenici su objasnili kako metan procuruje iz depozita prirodnog plina dublje ispod površine te tako stvara šupljine koje potom eksplodiraju.

“Vi┼íe divovskih kratera postoji na morskom dnu u podru─Źju u zapadnog i sredi┼ínjeg Barentsovog mora i vjerojatno izaziva ogromne eksplozije plina.

Podru─Źje kratera vjerojatno je najve─çe ┼żari┼íte otpu┼ítanja metana u plitkom moru na Arktiku”, naglasili su istra┼żiva─Źi iz Arkti─Źkog Sveu─Źili┼ía u Norve┼íkoj.

“Postoji ina─Źica da je Bermudski trokut je posljedica reakcije plinskih hidrata”

Eksplozije koje “otvaraju” kratere mogu predstavljati rizik za plovila na Barentsovom moru, ka┼żu znanstvenici.

Tako─Ĺer, isti princip bi mogao objasniti gubitak brodova i aviona u kontroverznom Bermudskom trokutu, prema stru─Źnjacima. Podru─Źje se prote┼że od Puerta Rica, Floride i oto─Źja Bermuda.

“Postoji ina─Źica da je Bermudski trokut posljedica reakcije plinskih hidrata”, rekao je pro┼íle godine ruski znanstvenik Igor Jeljcov, zamjenik voditelja instituta Trofimuk.

“Oni se po─Źnu razgra─Ĺivati te se metan otpu┼íta kao plin. Reakcija je nalik lavini, poput nuklearne reakcije i proizvodnje ogromne koli─Źine plina. Zato se ocean zagrijava i brodovi tonu u vodama pomije┼íanom s velikim udjelom plina”, rekao je Jeljcov.

Voda s toliko plina trenutno gubi na gusto─çi pa uzgon vi┼íe ne mo┼że dr┼żati brodove na povr┼íni.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(index.hr/uredio:NSP)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , ,