Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, TEHNOLOGIJA I ZNANOST » Google Maps je pratio svaki vaš pokret, a tu je i web stranica koja to dokazuje

Google Maps je pratio svaki vaš pokret, a tu je i web stranica koja to dokazuje

google-mpasPokazalo se da Google svugdje prati korisnike pametnih telefona, a to pokazuje crvena točka na karti koja označava i određuje vašu lokaciju

Ako ne vjerujete u ovo, sjetite se scene filma “Minority Report”, u kojoj je Tom Cruise u bijegu od zakona, ali ne može izbjeći otkrivanje, jer gdje god ide, postoje mjesta koja mu stalno skeniraju oči da bi njegov položaj otkrili bazi. To je upravo ono o čemu mi govorimo o ovdje.

Možete čak i pratiti sebe da vidjeti da li ono što mi govorimo je istina ili ne. Jednostavno se prijavite istim google računom kojeg koristite na vašem smartphoneu. Vi ćete biti u mogućnosti vidjeti evidenciju vašeg kretanja svakog dana u mjesecu.

Samo slijedite ovaj link:

https://maps.google.com/locationhistory/b/0

Poznata je činjenica da bez obzira koje su postavke privatnosti na vašem pametnom telefonu i kako ih podesili, vaši podaci se još uvijek prikupljaju i pohranjuju negdje od strane naših vlada.

Ukoliko vaše praćenje nije uključeno pisat će:

povijest-lokacijaAli ipak, možete smanjiti praćenje tako da pratite sljedeći postupak.

Samo slijedite sljedeće korake pažljivo i podijelite ovu informaciju sa svojim prijateljima, obitelji i bilo kome koga poznajete.

Kako onemogućiti praćenje & obrisati vašu prošlost praćenja

Da biste provjerili je li povijest lokacije omogućena na vašem računu, idite na stranicu povijesti Lokacija Google Maps (gornji link) i kliknite na gumb “kotačić” u donjem desnom kutu.

Možete onemogućiti ili omogućiti uslugu tamo. Onemogućavanje povijesti lokacije, međutim, ne uklanja vašu prošlost kretanja i lokacije.

Ako želite izbrisati lokacije koje je Google Maps pohranjenio u zadnjih 30 dana, vratite se na stranicu povijesti Lokacije. Zadani rok pokazuje povijest lokacije za tekući dan, tako da možda nećete vidjeti nikakve parcele na karti.

Pomoću padajućeg izbornika ispod vremenske trake na lijevoj strani gore, odabeirte svoju povijest lokacije, do 30 dana. Zatim izbrišite povijest lokacija za to vremensko razdoblje.

Ako se odlučite za vremensko razdoblje u kojem Google Maps prati vašu lokaciju, vidjet ćete točke gdje ste bili na karti. Ispod kalendara, vidjet ćete opciju za brisanje vaše povijesti u razdoblju kojeg ste ili izbrisati cijelu povijest.
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: Featured, TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , , , ,