Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » SOK OD ANANASA je 5 puta učinkovitiji od sirupa za kašalj (RECEPT)

SOK OD ANANASA je 5 puta učinkovitiji od sirupa za kašalj (RECEPT)

ananas-sokJeste li znali da je sok od ananasa je 500% učinkovitiji u pomaganju da se zaustavi kašalj nego sirup za kašalj?

Da, to je istina, a to je sve zbog činjenice da svježi ananas sadrži tvar poznatu kao Bromelan; specifična vrsta enzima koji ima protuupalna svojstva i koji se može boriti protiv infekcija i iskorjenjivanje bakterija.

Pola dnevne doza vitamina C

Jedna čaša soka od ananasa sadrži gotovo pola količine vitamina C koja vam je potrebna za jedan dan. Vitamin C je bitan jer također omogućava vašem tijelu da metabolizira određene vitalne enzime koji reguliraju metabolizam i upravljaju energijom.

Veliki izvor mangana

Osim što sadrži bromelan i vitamina C, ananasov sok je također dobar izvor mangana, koji pomaže vašem tijelu da bi poveća apsorpciju kalcija, pomaže u metabolizmu ugljikohidrata i masti u energiju, a također i olakšava zdravlje i funkciju živaca.

Bromelan je snažan protuupalni spoj

Također se pretpostavlja da se određena količina bromelaina u soku od ananasa apsorbira u tijelo direktno, a to također umanjuje upale i pomaže u ublažavanju bolesti je artritis. U Njemačkoj je bromelain posebno odobren za liječenje upale i oticanje nosa, obično nakon sinusne kirurgije.

Odabir neprerađenog prirodnog soka od ananasa umjesto umjetnog sirupa za kašalj

Ako vas muči dosadni kašalj koji jednostavno uzrokuje iritacije ili je doveo na prehlade, učiniti sami daleko više koristi uz pomoć prirodnog ananasa nego sirupa protiv kašlja. Uz to je sok od ananasa također i jeftinija opcija; ona koja ne sadrži nikakve neugodne toksične elemente, i ona opcija koja ima odgovarajuće hranjive tvari koje će vam pomoći da biste se oslobodili od prehlade.

Sok od ananasa u borbi protiv sluzi

Uzimajući sok od ananasa ne samo da pomaže u smirivanju iritacije neugodnog kašlja; on također pomaže i u uklanjanju neugodne sluzi. U 2010, neka istraživanja si provedena je u pokušaju da se pronađe tretman protiv posljedica tuberkuloze. Rezultati su objavljeni u listu “Der Pharma Chemica”, a oni uključuju činjenicu da se mješavina prirodnog soka od ananasa, zajedno s medom, soli i paprom, kada se uzima svakodnevno, pomaže da se uloni sluz koja je nakupila u plućima, koja može uzrokovati bolesti kao što su mikobakterijska tuberkuloza.

Brzo djelujući lijek protiv kašlja

Novije studije su pronašle da ekstrakt iz prirodnog soka od ananasa oslobađa tijelo od sluzi pet puta brže od drugih lijekova i sirupa za kašalj koji se prodaju u ljekarnama, a time pomaže ljudima koji pate od nakupljanja sluzi, da se oporave 4,8 puta brže od onih koji su uzimali konvencionalne lijekove.

Zašto ne piti kupovni sok?

Neki sokovi od ananasa koji se prodaju mogu sadržavati dodani šećer, pa ako pazite na svoju svoju težinu, najbolji je sok koji se prodaje svježe iscjeđen u supermarketima, ili ako ako imaš sokovnik u kući, zašto ne kupiti svježi ananas i napraviti svoj vlastiti sok?

Brz i jednostavan lijek protiv kašlja -  sok od ananasa

Evo recepta koji će vam pomoći da napravite vlastitu u potpunosti prirodnu smjesu sok od ananasa za kašalj.

- 1 šalica svježeg soka od ananasa
– 1/4 šalice svježeg limunova soka
– 7 cm dug komad đumbira
– 1 žlica neprerađenih meda
– pola žličice ljute crvene paprike
Dodati sve sastojke u vaš sokovnik! I vaša sluz i vaš kašalj će nestati u trenu.

Podijelite ovo sa dragim vam osobama, jer tko zna kome treba vaša pomoć…
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(NSP)

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , , , , , ,