Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » Britanski političar u Europskom parlamentu: ‘Bankarski sustav je najveća prijevara i pljačka u povijesti!’ (VIDEO)

Britanski političar u Europskom parlamentu: ‘Bankarski sustav je najveća prijevara i pljačka u povijesti!’ (VIDEO)

godfrey-bloomSve su banke bez novca, Santander banka, Deutsche Bank, Royal Bank of Scotland. Banke mogu posuditi novac koji zapravo nemaju. To je kriminalni skandal i to traje već predugo

Umjetno tiskanje novca, koje da ga je počinila bilo koja obična osoba išla bi u zatvor na jako dugo vremena. A vlade i središnje banke to čine cijelo vrijeme. To je krađa poreznog obveznika. I dok ne počnemo slati bankare, uključujući i centralne bankare i političare u zatvor za ovaj skandal – to će se nastaviti.

Govor britanskog političara Godfrey Blooma iz Nezavisne stranke Ujedinjenog Kraljevstva (UK Independence Party) u Europskom parlamentu, 21.svibnja 2013. Zajednička rasprava o bankarskoj zajednici:

Pa, povjereniče, gospodine predsjedniče, ustajem ponovo i bojim se da moram opet ponoviti isti značajan, strašan govor, isti koji držim već nekoliko godina. Moje je mišljenje, da vi stvarno ne razumijete koncept bankarstva. Sve su banke bez novca, Santander banka, Deutsche Bank, Royal Bank of Scotland – sve one su bez novca.

Zašto su bez novca? To nije neki čin od boga, nije neka vrsta tsunamija koji ih je slomio, već zato što imamo sustav nazvan „bankarstvo djelomičnih pričuva“, što znači da banke mogu posuditi novac koji zapravo nemaju. To je kriminalni skandal i to traje već predugo. Dodatak tom problemu jest, da imate moralni riziko, vrlo značajan moralni riziko od strane političkog okruženja.

I većina problema počinje u politici i središnjim bankama, koje su dio istog političkog sustava. Imamo krivotvorenja, ponekad nazvana „kvantitativno ublažavanje/olakšavanje“ – ali krivotvorenja pod bilo kojim drugim imenom – umjetno tiskanje novca, koje da ga je počinila bilo koja obična osoba išla bi u zatvor na jako dugo vremena.

A vlade i središnje banke to čine cijelo vrijeme. Središnje banke potiskuju iznos kamatne stope, a također nemamo ni stvarni trošak novca, pa ipak okrivljujemo stvarno manje značajne banke za manipuliranje libor-a (londonska međubankovna ponudbena kamatna stopa).

Prilično je iznenađujuće, da su upravo Središnje banke izvorište toga. Središnje banke su te koje manipuliraju kamatnim stopama, povjereniče. I ja to sve prilično umanjujem.

Govorili smo o tome prilično neobavezno, više na bezbrižan način, zar ne, o jamstvima za depozite, pa kad banke budu bankrotirale zbog vlastite nesposobnosti i smicalica, porezni obveznik dobije račun za to. To je krađa poreznog obveznika. I dok ne počnemo slati bankare, uključujući i centralne bankare i političare u zatvor za ovaj skandal – to će se nastaviti.
 

 
(oslobodjenje-zivotinja.com/uredio:NSP)

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , , , , , , , ,