Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ŠOKANTNO ZNANSTVENO OTKRIĆE: Sjeverno-američki Indijanci su porijeklom iz Sibira!

ŠOKANTNO ZNANSTVENO OTKRIĆE: Sjeverno-američki Indijanci su porijeklom iz Sibira!

indijanci-amerikaNakon više od stotinu godina rasprave, znanstvenici su konačno dokazali da su plemena američkih Indijanaca, kao što su Asteci, Irokezi ili Inke, usko povezani s etničkim skupinama iz Sibira

Ruski istraživački tim, predvođen istaknutim genetičarem doktorom Olegom Balanovskim, potvrdio je ranije spekulacije i studije o tom pitanju.

“Ta studija potvrđuje teoriju da su altajski narodi usko povezani s Indijancima. Mi sada imamo jasan dokaz i besmisleno ga je osporavati”, kaže genetičar Valerij Iljinski iz Instituta za opću genetiku RAN.

Podrijetlo Indijanaca višedesetljetni je predmet živih rasprava. Rezultati koji su objavljeni 2013. godine, potvrdili su spekulacije da Indijanci vode porijeklo od sibirskih naroda koji su regiju napustili prije 20.000 do 30.000 godina.

Istraživački tim doktora Balanovskog pregledao je DNK uzorke različitih nacionalnosti i potvrdio da Indijanci imaju zajedničko porijeklo sa altajskim etničkim skupinama. Još jedan zanimljiv nalaz odnosio se na vezu Indijanaca sa domorocima Australije i Melanezije.

“To je zapanjujuće, zato što se nalaze na suprotnim krajevima planete”, rekao je doktor Balanovski.

Prema njegovim riječima, istraživači će nastaviti raditi na tom pitanju jer ostaje nejasno kako je došlo do migracija iz Sibira u druge krajeve svijeta.
 
(Oslobođenje/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , ,