Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ┼áOKANTNO ZNANSTVENO OTKRI─ćE: Sjeverno-ameri─Źki Indijanci su porijeklom iz Sibira!

┼áOKANTNO ZNANSTVENO OTKRI─ćE: Sjeverno-ameri─Źki Indijanci su porijeklom iz Sibira!

indijanci-amerikaNakon vi┼íe od stotinu godina rasprave, znanstvenici su kona─Źno dokazali da su plemena ameri─Źkih Indijanaca, kao ┼íto su Asteci, Irokezi ili Inke, usko povezani s etni─Źkim skupinama iz Sibira

Ruski istra┼żiva─Źki tim, predvo─Ĺen istaknutim geneti─Źarem doktorom Olegom Balanovskim, potvrdio je ranije spekulacije i studije o tom pitanju.

“Ta studija potvr─Ĺuje teoriju da su altajski narodi usko povezani s Indijancima. Mi sada imamo jasan dokaz i besmisleno ga je osporavati”, ka┼że geneti─Źar Valerij Iljinski iz Instituta za op─çu genetiku RAN.

Podrijetlo Indijanaca vi┼íedesetljetni je predmet ┼żivih rasprava. Rezultati koji su objavljeni 2013. godine, potvrdili su spekulacije da Indijanci vode porijeklo od sibirskih naroda koji su regiju napustili prije 20.000 do 30.000 godina.

Istra┼żiva─Źki tim doktora Balanovskog pregledao je DNK uzorke razli─Źitih nacionalnosti i potvrdio da Indijanci imaju zajedni─Źko porijeklo sa altajskim etni─Źkim skupinama. Jo┼í jedan zanimljiv nalaz odnosio se na vezu Indijanaca sa domorocima Australije i Melanezije.

“To je zapanjuju─çe, zato ┼íto se nalaze na suprotnim krajevima planete”, rekao je doktor Balanovski.

Prema njegovim rije─Źima, istra┼żiva─Źi ─çe nastaviti raditi na tom pitanju jer ostaje nejasno kako je do┼ílo do migracija iz Sibira u druge krajeve svijeta.
 
(Oslobo─Ĺenje/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , ,