Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » Prema izvješću UN-a izumiranje pčela i leptira imat će nevjerojatne posljedice

Prema izvješću UN-a izumiranje pčela i leptira imat će nevjerojatne posljedice

pcela-pesticidiVrste izumiru zbog klimatskih promjena! No to je laž promotora klimatskih promjena, pravi razlog leži u štetnim pesticidima koji ubijaju oprašivače

Ne mislite puno ni o pčelama ni o leptirima? Vjerojatno ne, ali ako biste se morali odreći borovnica, jabuka, kave koji ovise o bićima koja prenose pelud sa biljke na biljku, kaže The Christian Science Monitor, itekako biste se sjetili.

Prema izvještaju UN-a iz 124 zemlje, prijeteće izumiranje vrsta kao što su leptiri i pčele može potkopati stotine milijuna usjeva. U vremenu smo kada te vrste odumiru i mora biti posljedica, kaže autor studije Simon Potts. Sa izumiranjem jednog od šest kičmenjaka kao što su ptice i dva od pet oprašivača kao pčele, kaže izvješće, između 235 do 577 milijuna dolara svjetskih usjeva hrane su upitne.

Potrebne su jednostavne i jeftine promjene

Oko 35 posto svjetske proizvodnje ovisi o oprašivačima, piše NYT. Vrste izumiru zbog klimatskih promjena, štetnih pesticida koji ubijaju oprašivače i poljoprivrednika koji pokrivaju svaki komadić obradiva tla, a bez da ostave dio za divlje cvijeće koje privlači oprašivače i hrani ih.

Stručnjaci kažu da je relativno lako poduzeti neke male promjene. Ne bi se trebali koristiti štetni pesticidi i trebalo bi početi uzgajati kulture koje oprašivači vole. To su jednostavni i jeftini mehanizmi koji bi mogli preokrenuti trend izumiranja.

Pogledajte ovaj video prilog i zaključite da li se radi o klimatskim promjenama ili o trovanju. Pčele su kao i sve životinje prilagodljive na klimatske promjene. Propaganda klimatskih promjena je sve veća, a kompanije poput Monsanta sve više špricaju pesticidima polja, ne bi li očuvali svoje GMO sjeme.
 

 
(telegram.hr/uredio:NSP)

Filed under: KLIMA · Tags: , , , , , , , ,