Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » KRVOLOČNI TURCI PREKRŠILI PRIMIRJE: Turska vojska napala grad na sjeveru Sirije

KRVOLOČNI TURCI PREKRŠILI PRIMIRJE: Turska vojska napala grad na sjeveru Sirije

turska-siriija-primirjeTurska vojska napala je sirijski grad Tell Abiad, koji se nalazi na samoj granici s Turskom, priopćeno je iz ruskog Centra za primirje koji je stacioniran u Siriji

Prema riječima načelnika Centra Sergeja Kuralenka, napad se dogodio tijekom prošle noći.

“Napad kopnene vojske bio je popraćen snažnim eksplozijama velikokalibarskog topništva”, istakao je on.

Kuralenko je dodao da su ovu informaciju potvrdili i predstavnici “Demokratskih snaga Sirije” i da još uvijek nema nikakvih informacija o potencijalnom broju žrtava.

Rusija je zatražila objašnjenje iz američkog centra za praćenje primirja u Amanu, rekao je on, podsjećajući na utjecaj koji SAD imaju na Tursku.

Svjetske sile su postigle sporazum o obustavi vatre u nekim dijelovima Sirije, a očekivalo se da će ga poštovati sve strane, izuzev terorističkih skupina Daesu i Nusra fronta.

Turska se na svojoj teritoriji bori protiv kurdskih milicija Radničke stranke Kurdistana (PKK) koju smatra terorističkom organizacijom.

Te borbe su usredotočene na pretežno kurdska područja na jugoistoku Turske, ali se sukob povremeno prelijeva na dijelove Sirije i Iraka koji su pod kontrolom Kurda.

Istovremeno, kurdske milicije u Iraku i Siriji su među malobrojnim snagama koje se uspješno suprotstavljaju širenju Daesu-a i SAD ih podržavaju, što Turska kritizira, navodeći da SAD treba napraviti izbor između Kurda i Turaka.
 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , ,