Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Zapad i NATO u problemima: Gaddafijeva ćerka Aisha počela ujedinjenje Libije

Zapad i NATO u problemima: Gaddafijeva ćerka Aisha počela ujedinjenje Libije

aisha-gaddafi-libijaPrije točno tjedan dana, NATO je nakon propasti “vlade nacionalnog konsenzusa” u Libiji dobio novi problem – kćer lidera Jamahirije, Aisha Gaddafi

Nakon četiri godine tišine, ona se obratila narodu Libije pismom iz Eritreje, pozivajući ih da se odupru novom osvajanju Zapada, kao i proglašavanjem sebe nasljednicom svog legendarnog oca – “Libijskom majkom”, piše “Fort-russ“.

Najveće libijsko pleme “varfala” u gradu Beni Valid (Misurata), već se zaklelo na odanost Aishi i Džamahiriji. Kao odgovor na to, BBC je objavio do sada neobjavljene snimke linčovanja Moamera Gadafija, očekivajući nervoznu reakciju njegove kćeri.

U međuvremenu, NATO je održao izvanredni sastanak u Nizozemskoj povodom situacije u Libiji.

Aisha ima svako pravo da provocira Zapad. Ona je jedino Gaddafijevo dijete koje danas može utjecati na umove Libijaca u trenutku kada Zapad predstavlja realnu prijetnju. Jedina kći od osmero Gadafijeve djece se tipično poziva na pravo žena da smije braniti svoju “djecu” u Libiji.

Ona je objavila da će stvoriti tajnu vlast u Libiji i inozemstvu. Zapad ju je odmah optužio za to da glumi mučenicu zbog smrti svog oca. Međutim, za razliku od njenog oca, ona ima nerazrješene poslove – smrt jednog djeteta i brata u zračnim napadima NATO-a.

Iako je Aisha Gaddafi poznata na Zapadu po svojoj orijentalnoj ljepoti, Rusi o njoj ne znaju gotovo ništa. Zna se da ima 39 godina i da se još i prije prevrata u Libiji vjerovalo da će ona biti Gaddafijev nasljednik, unatoč tome što je žena.

aisha-gaddafi-libija2Ona je bila očeva miljenica od djetinjstva i oduvijek su je inspirirale očeve ideje. Prije prevrata, novinari su je prozvali “afrička Claudia Schiffer” pošto je imala dugu izblajhanu kosu, mršavo tijelo i nosila je uske traperice, Guccijeve štikle i muslimanski hidžab.

Međutim, njezina slika se dramatično promijenila 2011. godine. Ona je otvoreno prosvjedovala protiv zapadne intervencije u njenoj državi, zbližavajući se sa svojim narodom. Smatra se da je ona nastavila s očevom politikom i u svom privatnom životu.

Jedina kći Moamera Gaddafija se udala za svog rođaka, pukovnika Ahmeda al Gaddafi al Kasija, očuvavši čistoću plemenske krvi po muškoj liniji. Aisha je također bila ambasador dobre volje u UN i borila se protiv gladi i side u Africi, braneći pritom ideale svoje obitelji.

Upravo zato njezin otac nije dozvolio da ona ostane u Libiji kada su pobunjenici zauzeli Tripoli u kolovozu 2011. godine. Pet dana nakon okupacije rezidencije Gaddafijevih, Gaddafijeva žena Safija i njena trudna kćer su poslane u Alžir zajedno s njegova dva sina Muhamedom i Hanibalom.

Nakon tri dana, Aisha je rodila djevojčicu. Nakon Gaddafijeve smrti 21. listopada, ona je započela svoj rat. Unatoč zabranama alžirskih vlasti, ona je dva puta slala video poruku Libijcima da se osvete za ubojstvo Moamera Gaddafija, a zatim je godinu dana kasnije u listopadu 2012. godine bila primorana otići u Oman.

Do tada su je već isključili iz UN i zaprijetili da bi mogla biti raspisana tjeralica za njom u Interpolu.

Aisha Gaddafi je izjavila da vjeruje da “Gaddafi nije u Libiji on je u srcima Libijaca”.
 
(webtribune.rs/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,