Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, SVIJET U RATU » SAUDIJCI POZIVAJU NA NAORUŽAVANJE SIRIJSKIH DŽIHADISTA RAKETNIM SUSTAVIMA KOJI ĆE OBARATI RUSKE AVIONE

SAUDIJCI POZIVAJU NA NAORUŽAVANJE SIRIJSKIH DŽIHADISTA RAKETNIM SUSTAVIMA KOJI ĆE OBARATI RUSKE AVIONE

stinger-saudijska-arabijaSaudijci i SAD su očajni i ponovo hoće pridobiti nadmoć u Siriji

Osim što prijete da će uskoro napasti Siriju i izbaciti predsjednika Bashar al-Assada iz svoje zemlje, Saudijska Arabija kaže kako želi naoružati džihadiste u Siriji uz pomoć protuzračnih raketa da obaraju ruske zrakoplove, piše Infowars.

“Vjerujemo da će uvođenje raketa zemlja-zrak u Siriji promijeniti odnos snaga na terenu”, rekao je saudijski ministar vanjskih poslova Adel al-Jubeir u intervjuu za Der Spiegel.

“To će omogućiti da “umjerena oporba” (kako nazivaju teroriste koje su sami stvorili) bude u stanju neutralizirati helikoptere i zrakoplove koji bacaju kemikalije, vrše tepih-bombardiranja, i baš kao i rakete zemlja-zrak u Afganistanu koje su onda uspjele promijeniti ravnotežu snaga. To se mora proučavati vrlo pažljivo, međutim, jer ne želite da takvo oružje padne u krive ruke”, rekao je al-Jubeir.

Čak je i The New York Times priznao da su svi borci u “umjerenoj oporbi”, koji se bore bore u Siriji i Zaljevu Emirata, Turskoj, zapravo oni koje je CIA organizirala, obučila i naoružala i da su svi većinom suniti Salafisti i džihadisti.

“Umjerenjaci”, su često bez dovoljno sredstava, u sitnim grupama i kaotični, ne mogu se mjeriti s islamističkim jedinicama, među kojima su borci iz organizacija koje se nazivaju ‘terorističkima’ od strane SAD-a”. izjavio je Reuters u lipnju 2013. godine.

Unatoč toj stvarnosti američki Državni tajnik John Kerry i britanski premijer David Cameron i dalje inzistiraju da postoje “umjereni borci” protiv al-Assada. U prosincu je Cameron izrekao suludu tvrdnju da postoje 70.000 “umjerenjaka” u zemlji..

Džihadisti u Siriji možda već imaju anti-zrakoplovne rakete. U travnju 2014. je Obamina administracija omogućila slanje prijenosne protuzračne obrane na sustavima – džihadističkim skupinama. Prije toga je SAD prenio sofisticirani BGM-71 TOW anti-tenkovski sustav al-Nusri i drugim grupama islamske države i bivše al-Kaide.

Prijetnja od strane Adel al-Jubeir nisu ništa novo. U veljači 2014. i listopadu 2015. Saudijci su rekli da će dati anti-zrakoplovno oružje islamistima u Siriji.

U potonjem slučaju, Saudijska Arabija i Turska su izjavile da “troše ogromne sume novaca da bi otvorile svoj ​​put u raketne depoe ukrajinske vojske za prijenos raketnih sustava zemlja-zrak SAM-8 i SAM-9 prema sjevernoj Siriji da bi ojačali terorističke skupine”, rekla je iranska novinska agencija Fars, pozivajući se arapskei al-Akhbar.
 
(preveo:NSP)

Filed under: MEDIJI, SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , , , , , ,