Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Teroristi iz Sirije zatražili pomoć od UN-a

Teroristi iz Sirije zatražili pomoć od UN-a

teroristi-umRuski zračni napadi u Siriji prinudili su Nusra front da se obrati za pomoć Ujedinjenim narodima, piše njemački list “Die DEUTSCHEN WIRTSCHAFT NACHRICHTEN”, prenoseći informaciju Reutersa

Sirijski oporba je zatražila “primirje od dva do tri tjedna”, a kao uvjet je navela da se ne napada teroristička organizacija.

Teroristi su se odlučili na ovaj korak kako bi se predahnuli i pregrupirali, odnosno kako bi spriječili da budu potpuno uništeni, uvjeren je autor teksta.

Radi ostvarivanja svojih interesa u Siriji SAD i Saudijska Arabija odavno podržavaju Nusra front, navodi njemački list.

Oni opskrbljuju ovu organizaciju oružjem i novcem. Zapadni političari pritom stalno pokušavaju teroriste ove organizacije predstaviti u ljepšem svjetlu, svrstavajući ih u redove “umjerene sirijske oporbe”.

Iako se Nusra front službeno odrekao ciljeva Al Kaide, to je učinio isključivo da bi mogao sudjelovati u podjeli Sirije, smatra autor.

Vojna operacija Rusije nanijela je ozbiljne gubitke teroristima ove organizacije. Uz podršku ruskog zrakoplovstva, sirijska vojska oslobađa sve više teritorija, a vlasti Damaska ​​ne namjeravaju pregovarati s teroristima, navodi list.

Složena situacija primorala je Nusra front na originalan potez:, pokušali su zatražiti primirje u Ujedinjenim narodima, prenosi Reuters pozivajući se na anonimne izvore, bliske pregovaračima.

Agencija prenosi da je sirijska oporba zatražila “primirje od dva do tri tjedna”, “prekid opsade”, kao i “pristup humanitarnoj pomoći”.

Prema riječima neimenovanog izvora, inicijativu su spremni podržati svi sudionici u sukobu osim Daesu-a.

Prekid napada na Nusra front predstavlja se kao uvjet za postizanje primirja.

Razumljivo, ovaj prijedlog je zamka za Rusiju, naglašava “Deutsche-wirtschafts-nachrichten.de”.

Teroristi se žele pregrupirati i spriječiti svoje potpuno uništenje. Rusi to neće prihvatiti jer se, za razliku od zapadne koalicije, bore protiv terorista odlučno, uvjeren je njemački novinar.
 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , ,