Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Teroristi iz Sirije zatra┼żili pomo─ç od UN-a

Teroristi iz Sirije zatra┼żili pomo─ç od UN-a

teroristi-umRuski zra─Źni napadi u Siriji prinudili su Nusra front da se obrati za pomo─ç Ujedinjenim narodima, pi┼íe njema─Źki list “Die DEUTSCHEN WIRTSCHAFT NACHRICHTEN”, prenose─çi informaciju Reutersa

Sirijski oporba je zatra┼żila “primirje od dva do tri tjedna”, a kao uvjet je navela da se ne napada teroristi─Źka organizacija.

Teroristi su se odlu─Źili na ovaj korak kako bi se predahnuli i pregrupirali, odnosno kako bi sprije─Źili da budu potpuno uni┼íteni, uvjeren je autor teksta.

Radi ostvarivanja svojih interesa u Siriji SAD i Saudijska Arabija odavno podr┼żavaju Nusra front, navodi njema─Źki list.

Oni opskrbljuju ovu organizaciju oru┼żjem i novcem. Zapadni politi─Źari pritom stalno poku┼íavaju teroriste ove organizacije predstaviti u ljep┼íem svjetlu, svrstavaju─çi ih u redove “umjerene sirijske oporbe”.

Iako se Nusra front slu┼żbeno odrekao ciljeva Al Kaide, to je u─Źinio isklju─Źivo da bi mogao sudjelovati u podjeli Sirije, smatra autor.

Vojna operacija Rusije nanijela je ozbiljne gubitke teroristima ove organizacije. Uz podr┼íku ruskog zrakoplovstva, sirijska vojska osloba─Ĺa sve vi┼íe teritorija, a vlasti Damaska ÔÇőÔÇőne namjeravaju pregovarati s teroristima, navodi list.

Slo┼żena situacija primorala je Nusra front na originalan potez:, poku┼íali su zatra┼żiti primirje u Ujedinjenim narodima, prenosi Reuters pozivaju─çi se na anonimne izvore, bliske pregovara─Źima.

Agencija prenosi da je sirijska oporba zatra┼żila “primirje od dva do tri tjedna”, “prekid opsade”, kao i “pristup humanitarnoj pomo─çi”.

Prema rije─Źima neimenovanog izvora, inicijativu su spremni podr┼żati svi sudionici u sukobu osim Daesu-a.

Prekid napada na Nusra front predstavlja se kao uvjet za postizanje primirja.

Razumljivo, ovaj prijedlog je zamka za Rusiju, nagla┼íava “Deutsche-wirtschafts-nachrichten.de”.

Teroristi se ┼żele pregrupirati i sprije─Źiti svoje potpuno uni┼ítenje. Rusi to ne─çe prihvatiti jer se, za razliku od zapadne koalicije, bore protiv terorista odlu─Źno, uvjeren je njema─Źki novinar.
 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , ,