Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » ELITA U PANICI: Jeb Bush se povukao iz utrke za predsjednika, nakon što ga je Trump napao da će razotkriti sve o rušenju blizanaca 11. rujna

ELITA U PANICI: Jeb Bush se povukao iz utrke za predsjednika, nakon što ga je Trump napao da će razotkriti sve o rušenju blizanaca 11. rujna

jeb-bushMalo tko zna da je Jeb Bush imao kompaniju koja je jedina 11. rujna 2011. godine u New Yorku imala licencu za čišćenje ruševina WTC-a. Ostaci su navodno završili na tajnim lokacijama i u moru

“Večeras se povlačim iz kampanje”, rekao je Bush. Razloge možemo jedino nagađati mimo onoga što on govori.

Kandidat za republikansku predsjedničku nominaciju Jeb Bush rekao je u subotu da se povlači iz kampanje, nakon razočaravajućeg rezultata u Južnoj Karolini gdje je pobijedio Donald Trump, dok je na strani demokrata u Nevadi pobjedu odnijela Hillary Clinton.

Bush (63), sin bivšeg predsjednika Georgea H.W. Busha i brat bivšeg predsjednika Georgea W. Busha ušao je u kampanju kao favorit. Međutim, i raniji rezultati na predizborima u Iowi i New Hampshireu bili su loši, te je Bush kazao da su glasači u tri države rekli svoje. “Ja poštujem njihovu odluku. Večeras se povlačim iz kampanje”, rekao je Bush.

“Unatoč onome što ste možda mogli čuti, smatram da su bitne ideje, da su bitne politike”, dodao je, u očitoj aluziji na Donalda Trumpa kojemu zamjera nedostatak ideja.

“Ponosan sam što sam vodio kampanju koja je ujedinila zemlju”, zaključio je.

Na prvim predizborima u Iowi 1. veljače završio je na šestom mjestu, s manje od 3 posto glasova, a u New Hampshireu 9. veljače bio je četvrti s 11 posto.

Na četvrtom je mjestu završio i u subotu u Južnoj Karolini gdje je trijumfalnu pobjedu odnio Donald Trump.

To je učvrstilo Trumpovu poziciju za mogućeg republikanskog kandidata na izborima 8. studenoga. S pobjedom u Južnoj Karolini i New Hampshiru i u čvrstoj poziciji prije preliminarnih izbora 1. ožujka, “super utorka” kada najveći broj saveznih država glasuje na kandidata, Trump je na dobrom putu da osvoji nominaciju, što je bilo teško za vjerovati kada je ušao u utrku prošlo ljeto.

Nakon prebrojanih 99 posto glasova, Trump je u Južnoj Karolini osvojio 32,5 posto glasova, iza njega je Marco Rubio s 22,5 posto te Ted Cruz s 22,3 posto.

Pobjeda Hillary Clinton u Nevadi mogla bi smiriti strahove oko snage njezine kampanje. Njezina pobjeda pokazuje da Bernie Sanders nije uspio u svojoj nakani da pridobije saveznu državu sa snažnim manjinskim zajednicama.

S devedeset posto prebrojanih glasova, bivša prva dama vodi s 52,6 posto u Nevadi nasuprot Sandersu koji je dobio 47,4 posto.

Sanders je rekao da se ne predaje i da optimistično gleda prema “super utorku”.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(dnevno.hr,youtube.com/uredio:NSP)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , ,