Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » ŠOKANTNO OTKRIĆE ISTRAŽIVAČA: Da li je moguće da je Isus liječio bolesne osobe s marihuanom, i da je poznavao njezina ljekovita svojstva

ŠOKANTNO OTKRIĆE ISTRAŽIVAČA: Da li je moguće da je Isus liječio bolesne osobe s marihuanom, i da je poznavao njezina ljekovita svojstva

isus-marihuanaPovijesna i znanstvena istraživanja ukazuju na to da je Isus Krist bio strastven korisnik marihuane a stručnjaci kažu i da ju je koristio da bi liječio bolesne ljude

Stručnjaci smatraju da je kanabis bio ključni sastojak “ulja pomazanja” koje su Isus i njegovi sljedbenici koristili u ritualima iscjeljivanja, piše Theguardian.

Ovo sveto ulje pomazanja koje je opisano u prvobitnoj hebrejskoj verziji Egzodusa (30: 22-23) je sadržalo oko 3kg kane-bosema, tvari koju etimolozi, lingvisti, antropolozi, botaničari i drugi istraživači identificiraju kao kanabis, a koja je bila ekstrahirane pomoću maslinovog ulja zajedno s još nekim ljekovitim biljem.

Drevni ljudi su se bukvalno potapali u ovom ulju.

Kane-bosem zaista zvuči kao termin kanabis i zaista se vjeruje da je hebrejska kultura koristila ovu biljku za liječenje bolesti.

Smatra se da je nemoguće da hebrejska kultura nije zapazila tako važnu biljku koja se nevjerojatno lako uzgaja i koja ima enteogena svojstva.

Pod enteogenim svojstvima se smatraju ona svojstva koja izazivaju spiritualna iskustva.

Religije diljem svijeta su koristile enteogena poput kanabisa, pejotla i gljiva s psilocibinom, te nije uopće čudno da je kanabis imao važnu ulogu u kršćanstvu.

Ukoliko se uzmu u obzir čudotvorna iscjeljujuća svojstva ove biljke, još je manje čudno što se ona koristila u drevnoj medicini.

Nažalost, mnogi drevni recepti su izgubljeni zbog histerije protiv marihuane koja se uzburkala u polovici proteklog stoljeća.

Srećom, stavovi se danas mijenjaju i moguće je da će se prihvatiti konekcija koja je uspostavljena između Krista i kanabisa, a koja je zagušena brojnom propagandom.

Više je nego jasno da je glavni razlog što je marihuana ocrnjena taj što ugrožava korporativne interese.

Farmaceutske tvrtke bi ostale bez posla kada bi marihuana postala legalna jer ne bi imale više profita od svojih lijekova.

Ali sačekajte, ako je Isus zaista koristio kanabis za liječenje i ako je govorio svojim sljedbenicima koristiti ulje za pomazanje da bi izliječili druge, onda s pravom možemo reći da je nekršćanski to što je marihuana nelegalna.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(webtribune.rs)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , ,