Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » ┼áOKANTNO OTKRI─ćE ISTRA┼ŻIVA─îA: Da li je mogu─çe da je Isus lije─Źio bolesne osobe s marihuanom, i da je poznavao njezina ljekovita svojstva

┼áOKANTNO OTKRI─ćE ISTRA┼ŻIVA─îA: Da li je mogu─çe da je Isus lije─Źio bolesne osobe s marihuanom, i da je poznavao njezina ljekovita svojstva

isus-marihuanaPovijesna i znanstvena istra┼żivanja ukazuju na to da je Isus Krist bio strastven korisnik marihuane a stru─Źnjaci ka┼żu i da ju je koristio da bi lije─Źio bolesne ljude

Stru─Źnjaci smatraju da je kanabis bio klju─Źni sastojak “ulja pomazanja” koje su Isus i njegovi sljedbenici koristili u ritualima iscjeljivanja, pi┼íe Theguardian.

Ovo sveto ulje pomazanja koje je opisano u prvobitnoj hebrejskoj verziji Egzodusa (30: 22-23) je sadr┼żalo oko 3kg kane-bosema, tvari koju etimolozi, lingvisti, antropolozi, botani─Źari i drugi istra┼żiva─Źi identificiraju kao kanabis, a koja je bila ekstrahirane pomo─çu maslinovog ulja zajedno s jo┼í nekim ljekovitim biljem.

Drevni ljudi su se bukvalno potapali u ovom ulju.

Kane-bosem zaista zvu─Źi kao termin kanabis i zaista se vjeruje da je hebrejska kultura koristila ovu biljku za lije─Źenje bolesti.

Smatra se da je nemogu─çe da hebrejska kultura nije zapazila tako va┼żnu biljku koja se nevjerojatno lako uzgaja i koja ima enteogena svojstva.

Pod enteogenim svojstvima se smatraju ona svojstva koja izazivaju spiritualna iskustva.


Religije diljem svijeta su koristile enteogena poput kanabisa, pejotla i gljiva s psilocibinom, te nije uop─çe ─Źudno da je kanabis imao va┼żnu ulogu u kr┼í─çanstvu.

Ukoliko se uzmu u obzir ─Źudotvorna iscjeljuju─ça svojstva ove biljke, jo┼í je manje ─Źudno ┼íto se ona koristila u drevnoj medicini.

Na┼żalost, mnogi drevni recepti su izgubljeni zbog histerije protiv marihuane koja se uzburkala u polovici proteklog stolje─ça.

Sre─çom, stavovi se danas mijenjaju i mogu─çe je da ─çe se prihvatiti konekcija koja je uspostavljena izme─Ĺu Krista i kanabisa, a koja je zagu┼íena brojnom propagandom.

Vi┼íe je nego jasno da je glavni razlog ┼íto je marihuana ocrnjena taj ┼íto ugro┼żava korporativne interese.

Farmaceutske tvrtke bi ostale bez posla kada bi marihuana postala legalna jer ne bi imale više profita od svojih lijekova.

Ali sa─Źekajte, ako je Isus zaista koristio kanabis za lije─Źenje i ako je govorio svojim sljedbenicima koristiti ulje za pomazanje da bi izlije─Źili druge, onda s pravom mo┼żemo re─çi da je nekr┼í─çanski to ┼íto je marihuana nelegalna.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(webtribune.rs)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , ,