Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » PLATILI, A ─îUDA NIGDJE: Obe─çavala ─Źuda u Me─Ĺugorju za 9.000 eura

PLATILI, A ─îUDA NIGDJE: Obe─çavala ─Źuda u Me─Ĺugorju za 9.000 eura

medjugorje_suvenir_zemlja“Za 9 tisu─ça eura do┼żivjet ─çete ─Źudo u Me─Ĺugorju. Omogu─çit ─çe vam to vidjelica Vicka Ivankovi─ç Mijatovi─ç, koja godinama ima svakodnevna ukazanja Gospe. Dovoljno je da uplatite taj iznos na ra─Źun organizacije ‘Opus Mariae’ “

Ovim tekstom talijanka Antonietta Frau (69), koja se predstavlja kao duhovni savjetnik, na lakovjernim hodo─Źasnicima je zaradila nevjerojatnih 2,2 milijuna eura, pi┼íe ljubu┼íki.net.

Problem je nastao kada se ─Źuda nisu dogodila, te kada su hodo─Źasnici shvatili da su prevareni. Tako─Ĺer, ustanovljeno je da Frau ne poznaje vidjelicu Vicku.

Navedena organizacije je godinama organizirala odlaske u Me─Ĺugorje, a sumnju da ne┼íto nije u redu izrazio je suprug jedne hodo─Źasnice koja je od 2006. svake godine dolazila u Me─Ĺugorje i pristala je donirati 9000 eura organizaciji ‘Opus Mariae’.

Prema navodima medija iz Italije, pokrenuta je istraga, te su istra┼żitelji u┼íli u trag ─Źak 2,2 milijuna eura koji su navodno locirani na ra─Źunima u dvije banke u BiH. Kako se navodi, spomenuta organizacija je registrirana kao udruga u Federalnom ministarstvu pravde u travnju 2005. godine.

Vjerski turizam donosi ogroman novac, ┼íto je u svom istra┼żivanju egzaktnim podacima pokazao dr.sc. Vencel ─îuljak, koji je prvi istra┼żio financijske pokazatelje me─Ĺugorskog turizma.

“Analizom broja hodo─Źasnika i njihove strukture, zemalja iz kojih dolaze, plate┼żne mo─çi, te izravnih tro┼íkova vezanih za putovanje u destinaciju vjerskog turizma u Me─Ĺugorje, do┼ílo se do rezultata da turisti─Źka potro┼ínja od 1981. do 2013. iznosi 2,85 milijardi eura, da tro┼íkovi putovanja stranih i doma─çih hodo─Źasnika iz zemalja emitivnog tr┼żi┼íta u destinaciju vjerskog turizma iznose 8,5 milijardi eura, te da je Crkva u Me─Ĺugorju u istom razdoblju ostvarila ukupni prihod u iznosu od 290 milijuna eura, ┼íto ukupno iznosi 11,6 milijardi eura”, prezentirao je ─îuljak.

S obzirom da je rije─Ź o neure─Ĺenom ÔÇśtr┼żi┼ítuÔÇÖ ─îuljak napominje da gospodarski kaos koji vlada u Me─Ĺugorju otvara ┼íirok prostor svim oblicima kriminala i korupcije.
 
(ljubuski.net/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , ,