Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » PLATILI, A ÄŒUDA NIGDJE: Obećavala Äuda u MeÄ‘ugorju za 9.000 eura

PLATILI, A ÄŒUDA NIGDJE: Obećavala Äuda u MeÄ‘ugorju za 9.000 eura

medjugorje_suvenir_zemlja“Za 9 tisuća eura doživjet ćete Äudo u MeÄ‘ugorju. Omogućit će vam to vidjelica Vicka Ivanković Mijatović, koja godinama ima svakodnevna ukazanja Gospe. Dovoljno je da uplatite taj iznos na raÄun organizacije ‘Opus Mariae’ “

Ovim tekstom talijanka Antonietta Frau (69), koja se predstavlja kao duhovni savjetnik, na lakovjernim hodoÄasnicima je zaradila nevjerojatnih 2,2 milijuna eura, piÅ¡e ljubuÅ¡ki.net.

Problem je nastao kada se Äuda nisu dogodila, te kada su hodoÄasnici shvatili da su prevareni. TakoÄ‘er, ustanovljeno je da Frau ne poznaje vidjelicu Vicku.

Navedena organizacije je godinama organizirala odlaske u MeÄ‘ugorje, a sumnju da neÅ¡to nije u redu izrazio je suprug jedne hodoÄasnice koja je od 2006. svake godine dolazila u MeÄ‘ugorje i pristala je donirati 9000 eura organizaciji ‘Opus Mariae’.

Prema navodima medija iz Italije, pokrenuta je istraga, te su istražitelji uÅ¡li u trag Äak 2,2 milijuna eura koji su navodno locirani na raÄunima u dvije banke u BiH. Kako se navodi, spomenuta organizacija je registrirana kao udruga u Federalnom ministarstvu pravde u travnju 2005. godine.

Vjerski turizam donosi ogroman novac, što je u svom istraživanju egzaktnim podacima pokazao dr.sc. Vencel Čuljak, koji je prvi istražio financijske pokazatelje međugorskog turizma.

“Analizom broja hodoÄasnika i njihove strukture, zemalja iz kojih dolaze, platežne moći, te izravnih troÅ¡kova vezanih za putovanje u destinaciju vjerskog turizma u MeÄ‘ugorje, doÅ¡lo se do rezultata da turistiÄka potroÅ¡nja od 1981. do 2013. iznosi 2,85 milijardi eura, da troÅ¡kovi putovanja stranih i domaćih hodoÄasnika iz zemalja emitivnog tržiÅ¡ta u destinaciju vjerskog turizma iznose 8,5 milijardi eura, te da je Crkva u MeÄ‘ugorju u istom razdoblju ostvarila ukupni prihod u iznosu od 290 milijuna eura, Å¡to ukupno iznosi 11,6 milijardi eura”, prezentirao je ÄŒuljak.

S obzirom da je rijeÄ o neureÄ‘enom ‘tržiÅ¡tu’ ÄŒuljak napominje da gospodarski kaos koji vlada u MeÄ‘ugorju otvara Å¡irok prostor svim oblicima kriminala i korupcije.
 
(ljubuski.net/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , ,