Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » PRECRTAJTE IH SA POPISA ZA KUPNJU: Liječnici sa svih krajeva svijeta se složili, ovih 7 namirnica nikad ne bi trebali jesti!

PRECRTAJTE IH SA POPISA ZA KUPNJU: Liječnici sa svih krajeva svijeta se složili, ovih 7 namirnica nikad ne bi trebali jesti!

7-namirnicaZa sve ove štetne namirnice postoji i zdrava alternativa

Svi smo čuli da namirnice koje jedemo svakodnevno  sadrže toksine i opasne kemikalije.

Jesti zdravo znači konzumirati namirnice koje su minimalno obrađene i koje ne sadrže aditive.

Evo namirnica za koje različiti eksperti za hranu sa svih krajeva svijeta kažu da ih nikada ne treba jesti!

1. Endokrinolozi – rajčice u konzervi

Problem je u limenim konzervama . One sadrže bisfenol-A, sintetički estrogen koji se dovodi u vezu s reproduktivnim problemima, srčanim oboljenjima, dijabetesom i pretilošću.

Alternativa : Sok od rajčice iz staklene boce.

2. Stočari – meso grla koja su hranjena kukuruzom

Stoka u prirodi jede travu, a ne žitarice. Većina današnjih farmera, zbog pritiska i želje za većim profitom, hrani stoku kukuruzom i sojom zato što su jeftiniji. Meso stoke koja se hranila travom sadrži više beta-karotena, vitamina E, omega 3 masnih kiselina, kalcija , magnezija i kalija. Uz to, sadrži manje zasićenih masti.
Iako je ovo meso skuplje , mnogo je zdravije i ukusnije.

3. Toksikolozi – kokice iz mikrovalne

Problem je u supstanci PFOA , kemikaliji koja se nalazi u ambalaži kokica za mikrovalnu. Ova kemikalija dovodi se u vezu s neplodnošću, kao i problemima s jetrom i pankreasom. U mikrovalnoj ova kemikalija isparava i ulazi u kokice, au ljudskom tijelu se može zadržati godinama.


Alternativa : Obične kokice.

4. Poljoprivrednici – neorganski krumpiri

Neorganski krumpiri sadrže herbicide, pesticide i fungicide . Anorganske krumpire možete prepoznati po tome što ne mogu proklijaju.

Alternativa : Organski krumpiri. Neki bi možda pomislili da je alternativa oprati krumpire, ali kemikalije su apsorbirane u tolikoj mjeri dapranje nije nikakvo rješenje.

5. Eksperti za ribarstvo – lolos s farmi

Kao što nije prirodno da krave jedu žitarice, tako nije prirodno ni da lososi budu ograđeni mrežom i da se hrane sojom, živinskim otpacima ili čak hidrolizovani perjem pilića. Meso lososa koji se uzgajaju na ovaj način izuzetno je kancerogeno i dovodi se u vezu s dijabetesom i pretilošću.

Alternativa: Divlji, ulovljeni losos.

6. Biotehnološki stručnjaci – neorganska soja (GMO nefermentirana soja)

Jedina soja koja je prihvatljiva za ljudsku upotrebu jeste fermentirana soja . Nažalost, 90% soje u svijetu je genetski modificirano i izazivadugoročne probleme sa zdravljem, zato što remeti balans hormona , a može dovesti čak i do raka .

Alternativa : Fermentirana soja.

7. Eksperti za organsku hranu – neorganske jabuke

Od svih neorganskih proizvoda, jabuke sadrže najveću razinu pesticida . Rezultati više istraživanja izloženost ovim pesticidima dovode u vezu s rakom i Parkinsonovom bolešću.

Alternativa : Organske jabuke. Iako su mnogo skuplje, one su mnogo ukusnije i neusporedivo zdravije.
 
(Stil / Fokuzz.com/uredio:NSP)

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , , , , , , , ,