Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Uncategorized » FRANCUSKI PREDSJEDNIK HOLLANDE I ČLAN BILDERBERGA: Moguć je rat Rusije i Turske, a ja ću Moskvi reći što je za njih najbolje

FRANCUSKI PREDSJEDNIK HOLLANDE I ČLAN BILDERBERGA: Moguć je rat Rusije i Turske, a ja ću Moskvi reći što je za njih najbolje

hollande-francuska-naocalePredsjednik Francuske Francois Hollande smatra da je moguć rat Rusije i Turske zbog situacije u Siriji i poziva sve snage da izbjegnu širenje sukoba

“Postoji rizik od rata Turske i Rusije. Neophodno je učiniti sve što je moguće da se izbjegne eskalacija sukoba”, rekao je Hollande francuskoj radio stanici “France inter”.

Francuska poziva da se što prije obnove pregovori sirijskih vlasti i oporbe, da se prekine bombardiranje i da se pruži humanitarna pomoć stanovništvu, naveo je Hollande, predsjednik države koja isto tako ratuje u Siriji. Licemjerno, zar ne?

Francois Hollande se nada da će uvjeriti Rusiju da je odlazak sirijskog predsjednika Bashara Assada s vlasti neophodan i da je u skladu s ruskim interesima.

Komentirajući obustavljane međusirijskih pregovora, Hollande je naveo da ne može biti pregovora dok se ne prekinu bombardiranje položaja onih koje Pariz smatra umjerenom sirijskom oporbom.

Neophodno je povećati pritisak na Moskvu (kako bi prestala podržavati Assada), bez toga neće biti rezultata, neće biti pregovora, uvijek će biti rat. Zbog toga moramo uvjeriti Moskvu, a ja smatram da možemo to učiniti, pronaći političko rješenje. To će biti najbolje i za ruske interese”, rekao je Hollande.

Francuski predsjednik smatra da je opasnost od terorističkih napada u Europi i dalje visoka.

“I dalje smo pod prijetnjom terorističkih napada”, rekao je Hollande.

On je naveo da je neophodno učiniti sve kako bi se pobijedila teroristička organizacija Daesu.

Ženevski pregovori sirijskih vlasti i predstavnika sirijske oporbe počeli su 29. siječnja. Pregovori se vode u skladu se rezolucijom Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda 2254.

Nova runda razgovora u Ženevi planirana je za 25. veljače.

Ministarstvo vanjskih poslova Rusije saopćtilo je ranije da se situacija na sirijsko-turskoj granici zaoštrava uslijed planova Turske da uvede svoju vojsku na sjever Sirije.
 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: Uncategorized · Tags: , , , , , , , , ,