Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » USKORO U BANKAMA: Novčanice koje se mogu poništiti na daljinu!

USKORO U BANKAMA: Novčanice koje se mogu poništiti na daljinu!

novac-rfidPrivatnost korisnika bi se trebala zadržati, a istovremeno bi se krađa gotovine trebala sprečiti, jer novčanice koje padnu u pogrešne ruke se mogu se locirati, ali i poništiti pomoću daljinskog upravljanja

Austrijsko-nemačka tehnološka kompanija razvila je novi oblik novca, novčanice opremljene šifriranim RFID čipom, koje mogu se može poništiti pomoću daljinskog upravljanja, piše austrijski Standard.

List navodi da bi se privatnost korisnika trebala zadržati, ali bi se krađa gotovine trebala sprečiti, jer novčanice koje padnu u pogrešne ruke mogu da se locirati, ali i poništiti pomoću daljinskog upravljanja.

“Naš sistem rešava sve brige koje se odnose na tradicionalan novac’’, rekao je Daryl de Jori, jedan od osnivača kompanije EDAQS.

Prvi zainteresirani za nove novčanice već postoje. EDAQS pregovara sa jednom ruskom bankom, a i predstavnik australijske vlade bi trebao da početkom lipnja doći u Beč na pregovore.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(kurir.rs/uredio:NSP)

Američka NASA ponovo reklamira globalno zagrijavanje: Upozoravamo na neizbježnu katastrofu zbog nestašice vode, a nitko na to ne obraća pozornost
DONALD TRUMP: 'AMERIKA TREBA ZIDINE POPUT ONIH U VATIKANU DA BI SE OBRANILA OD ISIS-a'

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , ,

reklama