Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Mađarski premijer šokirao Europsku uniju: Moramo surađivati ​​s Rusijom, ekonomske sankcije su stvar prošlosti!

Mađarski premijer šokirao Europsku uniju: Moramo surađivati ​​s Rusijom, ekonomske sankcije su stvar prošlosti!

Viktor-Orban-rusijaMađarski premijer Viktor Orban, izjavio je da je princip automatskog produžavanja sankcija Rusiji stvar koju je pregazilo vrijeme i istaknuo da je suradnja Rusije i EU od ogromne važnosti

Orban je ovo izjavio pred svoju službenu posjetu Moskvi i najavio da će Mađarska razmotriti pitanje sankcija Rusiji i mogućnosti ukidanja istih.

Informaciju je objavio američki Bloomberg, a prenosi ruska novinska agencija RIA Novosti.

Razdor između članica EU je najveći rezultat sankcija, ocjenjuju mnogi analitičari, jer je došlo do usijavanje već teške ekonomske krize koja je pogodila Europu.

Najviše su pogođene Francuska i Italija, ali cijeli niz zemalja osjeća vrlo teške posljedice sankcija, a sve je jači glas političara koji osuđuje “slijepo rukovođenje Bruxellesa prema direktivama Washingtona”.

Zemlja koja je također snažno pogođena sankcijama je Njemačka, a to se ogleda u tome što njemački gospodarstvenici vrše sve veći pritisak na vlasti Njemačke i zahtijevaju stabilizaciju odnosa s Rusijom .

Slabost EU članica se ogleda iu tome što još uvijek nije postignut okvir za rješavanje problema izbjegličkog valova, a ukupna politička situacija u Europskoj Uniji se najbolje može opisati riječju “kaos”.
 
(Pravda/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , ,