Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Uncategorized » POHVALNA OSVETA VLASNIKA RESTORANA: Na ulazu napisao ‘Psi mogu, bankarima je ulaz zabranjen’

POHVALNA OSVETA VLASNIKA RESTORANA: Na ulazu napisao ‘Psi mogu, bankarima je ulaz zabranjen’

bankari-restoran-francuskaVlasnik restorana u Francuskoj odlučio je, u znak osvete zbog odbijene pozajmice, bankarima zabraniti ulaz u svoj ugostiteljski objekt

Ovaj vlasnik ne dozvoljava bankarima ući ukoliko mu za to ne plate 70.000 eura, koliko iznosi kredit koji mu banke nisu odobrile.

Aleksandar Kale (30), koji posjeduje restoran u O-de-Senu u Pariškom regiji, ispred vrata restorana je postavio ploču s natpisom: “Psima dozvoljen ulaz, bankarima zabranjen ulaz (osim ako ne plate 70.000 eura)”, prenosi pariški dnevnik “Figaro”.

Njemu je, naime, odbijen zahtjev za bankarski kredit koji mu je bio potreban da bi otpočeo još jedan poslovni poduhvat, te je na ovaj način želio osudi “stalnu sabotažu francuske ekonomske sredine”.

On kaže da je još 2008, kada je nemaravao da ostva svoj prvi restoran sa samo 23 godine, put bio težak.

“I tada sam 20-ak puta bio odbijen prije nego što sam dobio kredit”, priča Kale čiji restoran, i pored trnovitog početka, bilježi vrtoglavi uspjeh i veliki broj posjetitelja, među kojima ima i bankara.

Kako navodi, prošle godine je odlučio pokrenuti još jedan posao i odobrenje kredita od 70.000 eura koji je tražio trebao je biti puka formalnost pošto je sve pozajmice do sada uredno isplatio, a restoran mu ima odlične prihode.

Ipak, dogodilo se neočekivano: na zahtjev za kredit odgovorila mu je samo jedna banka, i to negativno, bez obrazloženja.

“Vlasnici restorana, poduzetnici, svi smo mi u istom sosu: svaki put kada želimo pokrenuti biznis, moramo klečati na koljenima”, žali se gnjevni Kale.

Sada se nada da će se osobe na koje se natpis ispred njegovog restorana odnosi prepoznati, a što se tiče drugog poslovnog pothvata koji je namjeravao pokrenuti – odlučio je da od toga odustane.
 
(Tanjug/uredio:NSP)

Filed under: Uncategorized · Tags: , , , , , , ,