Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » DANSKA VLADA OTVARA VRATA POTENCIJALNIM MIGRANTSKIM SEKSUALNIM PRIJESTUPNICIMA ZA RAD S DJECOM

DANSKA VLADA OTVARA VRATA POTENCIJALNIM MIGRANTSKIM SEKSUALNIM PRIJESTUPNICIMA ZA RAD S DJECOM

imigranti-prosvjedIzbjeglice se neće trebati tražiti da dokažu da su osuđivani za seksualne zločine

U uznemirujućem razvoju imigrantske krize, Danska vlada je propustila zahtjev da novi doseljenici dokažu da nisu seksualni prijestupnici, kako bi se omogućilo “izbjeglicama” rad s djecom u dječjim vrtićima i jaslicama i domovima.

Prema trenutnim pravilima zakonska je obveza da vrtići, domovi i jaslice, osiguraju da zaposlenik prethodno nije bio osuđen za seksualna kaznena djela nad djecom.

“Ali kada državna tijela u zemlji žele poslati novopridošle imigrante da rade u vrtićima, često je nemoguće doći do potrebne informacije u njihovim matičnim zemljama. I zato, vlada je sada spremna promijeniti zakon”, izvještava Speisa.

Vlada će promjeniti zakon, tako što neće provoditi zakon, da građani ne bi suviše ispitivali.

“Kao što smo pročitali, Vlada je na putu da dopusti izbjeglicama da rade u vrtićima, bez potvrde o nekažnjavanju.”

“Mislim da je potpuno skandalozno da se može uzeti u obzir propust ovih pravila koja su namijenjena za zaštitu djece od zla”, rekla je glasnogovornica danske narodne stranka Pernille Bendixen za novine Ekstra Bladet.

Pod promjenom pravila, danski građani će i dalje biti dužni dostaviti potvrdu o nekažnjavanju, ali novi doseljenici imigranti će biti imuni na to.

Michael Ziegler, gradonačelnik High-Taastrup općine, rekao je da sigurnost djece ne bi trebala biti ugrožena, ali da je potrebno “koristiti ovaj dio tržišta rada”.

Ministar kulture Bertel Haarder je rekao da je “praktički nemoguće dobiti informacije iz zemalja iz koje su muslimanski migranti pobjegli”, predstavljajući “dilemu” za općinu.

Migranti se ne mogu tražiti da dokažu da nisu seksualni prijestupnici unatoč skandalu silovanja koja je zahvatila kontinent u posljednjih godinu dana koji uključuje bezbrojne primjere silovanja djece od strane migranata.

Prijedlog nema smisla s obzirom da je Danska vlada uvela plan prošle godine da se omogući migrantima da pohađaju tečajeve seksualnog odgoja nakon bujice silovanja počinjenih od strane imigranata.

34 posto osuđenih silovatelja u Danskoj između 2003. i 2014. godine su bili ili imigranti ili potječu iz tih zemalja”, prenosi Daily Mail.

Da li vam se sviđa da imigranti koji će raditi u vrtićima, se ne provjeravaju da li su seksualno kažnjavani za silovanje djece?
 
(preveo:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,