Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » DANSKA VLADA OTVARA VRATA POTENCIJALNIM MIGRANTSKIM SEKSUALNIM PRIJESTUPNICIMA ZA RAD S DJECOM

DANSKA VLADA OTVARA VRATA POTENCIJALNIM MIGRANTSKIM SEKSUALNIM PRIJESTUPNICIMA ZA RAD S DJECOM

imigranti-prosvjedIzbjeglice se ne─çe trebati tra┼żiti da doka┼żu da su osu─Ĺivani za seksualne zlo─Źine

U uznemiruju─çem razvoju imigrantske krize, Danska vlada je propustila zahtjev da novi doseljenici doka┼żu da nisu seksualni prijestupnici, kako bi se omogu─çilo “izbjeglicama” rad s djecom u dje─Źjim vrti─çima i jaslicama i domovima.

Prema trenutnim pravilima zakonska je obveza da vrti─çi, domovi i jaslice, osiguraju da zaposlenik prethodno nije bio osu─Ĺen za seksualna kaznena djela nad djecom.

“Ali kada dr┼żavna tijela u zemlji ┼żele poslati novoprido┼íle imigrante da rade u vrti─çima, ─Źesto je nemogu─çe do─çi do potrebne informacije u njihovim mati─Źnim zemljama. I zato, vlada je sada spremna promijeniti zakon”, izvje┼ítava Speisa.

Vlada ─çe promjeniti zakon, tako ┼íto ne─çe provoditi zakon, da gra─Ĺani ne bi suvi┼íe ispitivali.

“Kao ┼íto smo pro─Źitali, Vlada je na putu da dopusti izbjeglicama da rade u vrti─çima, bez potvrde o neka┼żnjavanju.”

“Mislim da je potpuno skandalozno da se mo┼że uzeti u obzir propust ovih pravila koja su namijenjena za za┼ítitu djece od zla”, rekla je glasnogovornica danske narodne stranka Pernille Bendixen za novine Ekstra Bladet.

Pod promjenom pravila, danski gra─Ĺani ─çe i dalje biti du┼żni dostaviti potvrdu o neka┼żnjavanju, ali novi doseljenici imigranti ─çe biti imuni na to.

Michael Ziegler, gradona─Źelnik High-Taastrup op─çine, rekao je da sigurnost djece ne bi trebala biti ugro┼żena, ali da je potrebno “koristiti ovaj dio tr┼żi┼íta rada”.

Ministar kulture Bertel Haarder je rekao da je “prakti─Źki nemogu─çe dobiti informacije iz zemalja iz koje su muslimanski migranti pobjegli”, predstavljaju─çi “dilemu” za op─çinu.

Migranti se ne mogu tra┼żiti da doka┼żu da nisu seksualni prijestupnici unato─Ź skandalu silovanja koja je zahvatila kontinent u posljednjih godinu dana koji uklju─Źuje bezbrojne primjere silovanja djece od strane migranata.

Prijedlog nema smisla s obzirom da je Danska vlada uvela plan pro┼íle godine da se omogu─çi migrantima da poha─Ĺaju te─Źajeve seksualnog odgoja nakon bujice silovanja po─Źinjenih od strane imigranata.

34 posto osu─Ĺenih silovatelja u Danskoj izme─Ĺu 2003. i 2014. godine su bili ili imigranti ili potje─Źu iz tih zemalja”, prenosi Daily Mail.

Da li vam se svi─Ĺa da imigranti koji ─çe raditi u vrti─çima, se ne provjeravaju da li su seksualno ka┼żnjavani za silovanje djece?
 
(preveo:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,