Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » GODINU DANA PROVEO U PUSTINJI NEVADA I IZJAVIO: ‘Zemlja izgleda bolesno!’ Američki astronaut blizanac se vratio s jednogodišnje misije i nosi crne prognoze NASA-e

GODINU DANA PROVEO U PUSTINJI NEVADA I IZJAVIO: ‘Zemlja izgleda bolesno!’ Američki astronaut blizanac se vratio s jednogodišnje misije i nosi crne prognoze NASA-e

scott-kelly-blizanci-zemljaScott Kelly je američki astronaut koji ponovo širi NASA-inu propagandu i koji se uskoro vraća s jednogodišnje misije u svemiru, a dijagnoze koje donosi kući nisu svijetle

Kelly poručuje – Zemljina atmosfera djeluje vrlo, vrlo krhko. Scott inače ima brata blizanca, tako da su manipulacije u javljanjima uživo bile vrlo moguće, s obzirom da vrlo dugo vrijeme koje je Scott proveo, tko znamo gdje, a zapravo službeno na ISS-u.

No evo što je on za NASA-u rekao:

“Zemljina atmosfera djeluje vrlo, vrlo krhko. To je problem o kojem definitivno moramo povesti računa”, poručio je putem satelita 52-godišnji američki astronaut Scott Kelly koji se tamo nalazi od ožujka prošle godine, a vraća se uskoro. Posebno je zabrinut za dijelove Azije i srednje Amerike, za koje tvrdi da su vrlo zagađeni, piše CNN.

“To zagađenje se s 400 kilometara visine, na kojoj se nalazim, vidi kao gusta magla. Rekao bih da cijeli taj prizor izgleda bolesno”, rekao je.

Zabrinut je i zbog nekih vremenskih sustava koje je proučavao

“Tropski cikloni, kao vrlo intenzivni poremećaji u atmosferi, počeli su se pojavljivati na neočekivanim mjestima, odnosno na mjestima koja definitivno nisu tropska i to je problem”, kaže Kelly.

Astronaut je u cijeloj karijeri u svemiru proveo čak 501 dana, više od bilo kojeg američkog astronauta. Njegova misija uključuje medicinska mjerenja koja mora provoditi na sebi. Kelly će nakon toga u suradnji s liječnicima izdati studiju o usporedbi svojeg zdravstvenog stanja sa stanjem njegova brata blizanca koji je na Zemlji i umirovljeni je astronaut.

Tako će pokušati rasvijetliti kako dulji boravak u svemiru utječe na ljudsko tijelo. Znanstvenici očekuju da će zbog zračenja, izmjena u prehrani i ostalih učinaka duljeg boravka na svemirskoj postaji, Scott brže starjeti od brata Marca koji će biti na Zemlji.

“Prolazak vremena je malo zbunjujući kad si u svemiru. Čini mi se kao da sam ovdje puno više od godinu dana. Jedva se čekam vratiti”, rekao je Kelly, koji se u svemiru nalazi s ruskim kolegom Mihajlom Kornjenkom.

Njegova misija je bila očita. Otkriti klimatske promjene i pogurati još više klimatsku agendu Amerike i Ujedinjenih naroda. Ovo je prvi put u povijesti da jedan astronaut koji je “proveo” najduži period u svmiru govori nešto loše o Zemlji.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 

 
(index.hr,youtube.com/uredio:NSP)

Filed under: KLIMA · Tags: , , , , , , , ,