Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Putinove političke prognoze su se ostvarile

Putinove političke prognoze su se ostvarile

putin-prognozePredsjednik Rusije Vladimir Putin je 2007. godine tijekom nastupa na Minhenskoj konferenciji o sigurnosti osudio unipolarnost međunarodne politike koju stvara Amerika, kao i širenje NATO-a i rješavanje sukoba uz primjenu sile

Pojedine političke prognoze koje je ruski predsjednik Vladimir Putin iznio na Minhenskoj konferenciji 2007. godine su se obistinile, izjavio je u intervjuu za Sputnjik zamjenik predsjednika Europskog parlamenta Aleksandar Lambsdorff.

U govoru na konferenciji u Münchenu prije devet godina Putin je osudio unipolarnost međunarodne politike koju stvaraju SAD. On je, također, naveo da korištenje snaga NATO-a mimo Povelje Ujedinjenih naroda i raspirivanje sukoba na Bliskom istoku izazivaju novu utrku u nuklearnom naoružavanju.

Ruski predsjednik je tada upozorio da ovakva djelovanja mogu dovesti do porasta ekstremizma.

“Nažalost, neke od prognoza koje je 2007. godine iznio predsjednik Putin zaista su se ostvarile, ali interesantno je zbog čega se to dogodilo i kako izbjeći razvoj negativnih težnji te ih promijenimo u pozitivne”, izjavio je Lambsdorff.

Minhenska konferencija o sigurnosti prvi put je održana 1963. godine kao zasjedanje predstavnika ministarstava obrane zemalja-članica NATO-a.

Sada je to Međunarodna diskusijski forum koji okuplja političare, diplomate, predstavnike vojske, biznismene, znanstvenike i društvene djelatnike iz više od 40 zemalja svijeta (članica NATO-a i Europske unije, ali i Rusije, Kine, Japana, Indije i drugih država).
 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , ,