Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » NOVA KORPORATIVNA VLADA UKIDA PROGRAM ZA OBOLJELE OD RAKA, A OBOLJELIH NIKAD VIŠE U POVIJESTI

NOVA KORPORATIVNA VLADA UKIDA PROGRAM ZA OBOLJELE OD RAKA, A OBOLJELIH NIKAD VIŠE U POVIJESTI

72sata-WEBProgram “72 sata”, koji se s ciljem skraćivanja vremena od dijagnoze do početka liječenja, tj. do operacije, za oboljele od malignih bolesti već provodi u dvije hrvatske bolnice, no korporativna vlada će to uskoro ugasiti

Predsjednica Udruge Europa Donna iz osobnog iskustva zna učinkovitost programa 72 sata. ‘Od tog dana kad shvatite da imate malignu bolest, za svakog pacijenta je neobično važno da bude obrađen što prije.

Ako je nemoguće u ta 72 sata napravit operaciju, jer naravno, nije kod svih pacijenata to izvedivo, ali je jako važno da se u ta 72 sata u biti zna plan liječenja i sudbina takvog pacijenta koji se osjeća spokojan, koji se osjeća mirnije i bolje, ako zna da će biti operiran vrlo brzo’, kaže Vesna Ramljak.

Dodaje kako je mnogo žena oboljelih od karcinoma dojke prošlo kroz ovaj program. ‘Bile su oduševljene, jer mi ne samo da smo im osigurali brzu dijagnostiku u jednom danu, nego su one u roku od tri dana bile i operirane i psihički i puno jače i puno bolje su se držale u odnosu na neke pacijente koji moraju duže čekati’, dodaje Ramljak.

Bivši pomoćnik tadašnjeg ministra Varge poručuje kako se program 72 sata itekako provodio, što pokazuju brojke. ‘Od travnja prošle godine do prosinca, zbrinuto je negdje 2300 pacijenata u pet hrvatskih KBC-ova’, kaže dr. Dragan Korolija Marinić.

Doktor Korolija poručuje kako bi ukidanje 72 sata značio korak unazad za prava pacijenata i dostupnost zdravstvene zaštite.

Što vam nova Vlada želi poručiti, sami zaključite.

Povodom vijesti da se ukida program 72 sata za oboljele od malignih bolesti, ja nemam komentar jer sam i ljut i…

Posted by Siniša Varga on Sunday, February 14, 2016

 
(jutarnji.hr,dnevnik.hr/uredio:NSP)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , ,