Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » BIVŠI AMERIČKI AMBASADOR: Mi smo nacija ubojica! NEMA MIRA U SVIJETU dok netko ne obuzda SAD!

BIVŠI AMERIČKI AMBASADOR: Mi smo nacija ubojica! NEMA MIRA U SVIJETU dok netko ne obuzda SAD!

dan-simpsonMira na zemlji neće biti dok SAD ne prestane trgovati oružjem i izazivati ratove

U drugim zemljama Amerikance smatraju ubojicama jer Washington može bilo kada, pod izgovorom da treba da se uspostavi “odgovarajući” oblika upravljanja ili zbog navodnih pogrešaka drugih čelnika, da ih zaspe svojim bombama, izjavio je bivši američki veleposlanik u nizu zemalja Dan Simpson

Naslov članka, koji je u listu “Pittsburgh post gazette” objavio diplomat Dan Simpson, glasi: “Mir na Zemlji? Ne, dok SAD ne prestanu trgovati oružjem i da izazivaju ratove”, prenosi Sputniknews.com.

“Promatrajući odnos prema SAD na kraju 2015. godine, zaključio sam da smo mi nacija ubojica, kod kuće i u inozemstvu” – piše američki diplomat.

Prema njegovim riječima, unutar zemlje Washington nekontrolirano prodaje oružje, što dovodi do nasilja, i to i u crkvama i školama. A u inozemstvu Amerikance smatraju ubojicama, dodaje autor.


“Drugim zemljama preostaje samo da se mole svome Bogu ili bogovima da Sjedinjene Države ne odluče da im nametnu svoju volju, bilo tako što uspostavljaju vladu koja im odgovara, bilo tako što koriste razne izgovore za to da na njih bace svoje bombe ili da pošalju dronove za ubojstvo njihovih lidera”, Napisao je Simpson.

Svoje riječi bivši veleposlanik potkrepljuje nizom primjera – od Iraka i Afganistana do Libije i Jemena, koji je Saudijska Arabija razorila uz pomoć SAD. On tvrdi da većina stranaca smatra da su SAD “sišle s uma” i da predstavljaju prijetnju za svjetsku zajednicu.

A neki takozvani saveznici SAD prelaze na našu stranu samo u pokušaju da nekako obuzdaju naše ubistvene sklonosti. Ja u njih uključujem i Veliku Britaniju – dodaje bivši veleposlanik.

On također navodi da nije slučajno to što je Indija, koju SAD žele načiniti svojim velikim kupcem oružja, više naklonjena ideji da ima posla s Rusijom nego s Amerikom.

“Mi (SAD) moramo vratiti svoju vojsku kući. Dok to ne učinimo, mira na zemlji neće biti. Hajde da ne budemo ubojice” – naglašava Simpson.
 
(informer.rs/uredio:NSP)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , , , ,