Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, TEHNOLOGIJA I ZNANOST » NAJVEĆI LAŽOVI NA SVIJETU: Zemlji se približava asteroid koji NASA smatra “dvojnikom čeljabinskog” meteora

NAJVEĆI LAŽOVI NA SVIJETU: Zemlji se približava asteroid koji NASA smatra “dvojnikom čeljabinskog” meteora

meteor-zemljaŠto je najvažnije, njegov sudar sa zemljom u ožujku se ne očekuje, kaže NASA. Hvala dragom Bogu, NASA nas je ponovo spasila, ako uopće postoji ikakav meteor

Zemlji se približava asteroid 2013 TX68 čiji je promjer samo deset metara veći od meteriota koji je napravio darmar iznad ruskog Čeljabinskog područja.

Ovo je objavio Laboratorij NASA-e za reaktivno kretanje, upozorivši da će biti najbliži našoj planeti 5. ožujka i da će pored nje proletjeti na udaljenosti od 17.000 kilometara.

Američki astronomi tvrde da ovaj asteroid ima 30 metara u promjeru i da će – ako uđe u zemljinu atmosferu – doći do eksplozije koja će biti približno dva puta jača od one koju je izazvao njegov “Čeljabinsk dvojnik”.

Taj asteroid je već proletio pored Zemlje prije dvije godine ali je tada prošao na udaljenosti od dva milijuna kilometara.

Što je najvažnije, njegov sudar sa zemljom u ožujku se ne očekuje. Međutim, iz NASA-e ipak upozoravaju da je putanju leta asteroida “nemoguće točno izračunati”.

Letjeli su na mjesec prije više od 50 godina, šalju satelite na Pluton, Mars, Saturn, a ne mogu točno izračunati putanju leta jednog meteora.

Da podsjetimo, 15. veljače 2013. iznad Čeljabinskog područja proletio je meteriot nadzvučnom brzinom praćen jarkom svjetlošću. Stanovnici tog dijela Rusije potom su čuli snažnu eksploziju.

Odmah poslije eksplozije – s kašnjenjem od 77 do 180 sekundi – na Čeljabinsko područje i dijelove susjednih područja sručio se udarni val meteorita. “Pokrio” je površinu od 130 kilometara u duljinu i 50 u širinu. Pogodio je ukupno 6.500 četvornih kilometara.

NASA  za čeljabinski meteor nije naravno dala nikakvo upozorenje!
 
(fakti.org/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI, TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , ,