Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » Da li je Obama lagao o smrti Osame bin Ladena? Da, ovdje je dokaz …

Da li je Obama lagao o smrti Osame bin Ladena? Da, ovdje je dokaz …

obama-govorDužnosnici Bijele kuće i CIA-e agresivno osporavaju izvješće koje navodi da je predsjednik Barack Obama lagao javnosti o ulozi pakistanskih specijalnih snaga u napadu u kojem je poginulo bivši šef al Qaide Osamu bin Laden kako bi mogao preuzeo zasluge za misiju

Što se stvarno dogodilo?

Dobitnik Pulitzerove nagrade novinar Seymour Hersh tvrdi da je Obamina verzija netočna, te naziva Obamu lažljivcem!

Hersh tvrdi da je predsjednik Barack Obama namjerno doveo javnost u zabludu o akciji u kojoj je ubijen Osamu Bin Ladena kako bi mogao preuzeo zasluge za misiju, piše conspiracyclub.co.

Među eksplozivnim tvrdnjama koje je Hersh objavio nalazi se i ovo:

Pakistanci su u biti držali bin Ladena zatočenog u logoru Abbottabad godinama prije akcije hvatanja.

CIA je saznala mjesto na kojem se nalazi bin Laden preko pakistanskog obavještajnog dužnosnika koji je upozorio američke operativce nadajući se nagradi od 25 milijuna dolara za otkrivanje informacije o vođi terorista.

Top Američki dužnosnici su pregovarali sa pakistanskim dužnosnicima da bi proveli akciju i ubili bin Ladena na pakistanskom tlu.

Dokazi o DNA uzorcima koji bi pokazali da se radi o bin Ladenu nisu postojali – to je sve izmišljeno kao dio izmišljene razrađene priče.

Pakistanska obavještajna služba, ISI, je prekinula električnu mrežu u susjedstvu gdje se Bin Laden skrivao na dan napada i osigurala je da pakistanske snage ne ometaju američki helikopteri koji su letjeli u suverenom zračnom prostoru.

Nije uopće bilo pucnjave tijekom racije jedinica SEAL – jedini metak koji je ispaljen je bio onaj koji je ubio bin Ladena, kojeg je Hersh opisao kao “skrivenog” i “nenaoružanog” kada je ubijen.

Bin Laden je tada bio odsječen od al-Qaide i više nije upravljao terorističkom skupinom u tom trenutku.

Niti jedna korisna obavještajna informacija se nije nalazila u njegovom logoru.

Nakon što je ubijen, Bin Laden je pokopan na moru, umjesto u Afganistanu.

Obama je javno najavio akciju komandosa i uzeo sve javne zasluge za to, unatoč dogovoru s Pakistanaca da će zadržati akciju tajnom kroz sedam dana.

Predsjednik SAD je na kraju rekao je bin Laden ubijen u napadu drona.

Obamina najava je izazvala loše reakcije kod pakistanske vlade, te su nakon toga bile narušene vojna i obavještajna veza dviju zemalja.

Bijela kuća nije obavjestila pakistanske dužnosnike o napadu, ali Hersh vjeruje da je to laž, jer su članovi Obamine administracije bili kontradiktorni.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(preveo:NSP)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , ,