Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » DAILY MAIL ZAKUHAVA: Većina u vojno-državnom vrhu ne bi odgovorila na ruski nuklearni napad na London

DAILY MAIL ZAKUHAVA: Većina u vojno-državnom vrhu ne bi odgovorila na ruski nuklearni napad na London

london-nuklearBRITANSKI LIST TVRDI DA JE TO BIO ISHOD GLASOVANJA ZA VRIJEME TAJNE STRATEŠKE VOJNE VJEŽBE

Britanski list Daily Mail objavio je da je vojno i državno rukovodstvo Ujedinjenog Kraljevstva prisustvovalo vojnoj vježbi koja je za pretpostavku imala da je Rusija vojno upala u jednu od NATO-zemalja i da je potom odlučila nanesti nuklearni udar po Londonu.

Isti list se pozvao na saznanja novinara BBC, a tvrdi da se većina članova vojno-državnog rukovodstva – kada je došlo od odlučivanja da li da se teritoriju Rusije nanese uzvratni nuklearni udar – bila protiv!

Navodno su novinari BBC dobili pristup dosad “potpuno tajnim vojnim vježbama”. I, navodno je britanski vrh pošao od pretpostavke da je ruska vojska upala u Latviju – da bi podržala “prokremaljske separatiste” koji su preuzeli 20 pograničnih gradova.

Daily Mail tvrdi da je spomenuta vježba polazila i od pretpostavki: da je među liderima NATO došlo do razlaza prilikom odlučivanja kako odgovoriti na “rusku agresiju” i da su zato SAD i Velika Britanija odlučile započeti kopnenu operaciju s namjerom da iz Latvije “potisnu Putinove trupe”.

Na to Moskva odgovara “nuklearnim udarom po britanskom ratnom brodu HMS Ocean prilikom kojeg gine 1200 britanskih mornara i časnika”.

U toj situaciji – prema vježbi – odbor sastavljen od naviših britanskih časnika i ključnih ministara glasa protiv uzvratnog nuklearnog udara, s obzirom da se “incident” dogodio u “ranoj fazi konflikta”.

Međutim, Washington – koji je također izgubio jedan ratni brod u toj “ranoj fazi” – ignorira britansku poziciju i nanosi nuklearni udar “po jednom ruskom vojnom cilju”. Sa namjerom da potakne Britaniju da se uključi u “široki nuklearni rat”.

To dovodi do daljnjeg rasta napetosti i aktivacije “scenarija Sudnjeg dana“, a britanska vrhovna komanda saznaje da je Putin odlučio nuklearnim udarom uništiti London.

To britansku komandu suočava sa neophodnošću da se odluči: odgovoriti na taj napad Rusije na isti na čin ili ne odgovoriti. I većina glasa protiv toga da se za bačenu nuklearnu bombu na teritoriju Velike Britanije odgovori po principu “oko za oko”.

Daily Mail tvrdi da je među onima koji su glasali protiv bio i general Richard Shirreff koji je donedavno bio zamjenik vrhovnog glavnokomandujućeg snaga NATO u Europi.

On je svoj stav navodno obrazložio riječima: “U tim trenucima bi bilo jasno da je politika obuzdavanja doživjela krah. Uzvratni udar bi u tim tada iziskivao da se riješi moralni problem: ako Britanija bude uništena – što ćemo dobiti ako uništimo polovicu Rusije? Korištenje takve sile može biti opravdano samo radi sprećavanja još većeg zla, a to bi napravilo još veće zlo”.

Mada ser Shirreff nije bio do kraja jasan: on vjerojatno smatra da bi za Britaniju bilo bolje da se pomiri s razaranjem Londona – da ne bi došlo do uništenja cijele zemlje …
 
(fakti.org/uredio:NSP)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , ,