Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » OSNOVNA ŠKOLA U MINNEAPOLISU ZABRANILA VALENTINOVO, DAN ZAHVALNOSTI I BOŽIĆ RADI IZBJEGAVANJA VRIJEĐANJA IMIGRANATA I MANJINA

OSNOVNA ŠKOLA U MINNEAPOLISU ZABRANILA VALENTINOVO, DAN ZAHVALNOSTI I BOŽIĆ RADI IZBJEGAVANJA VRIJEĐANJA IMIGRANATA I MANJINA

skolaRoditelji su ocijenili odluku “potpuno apsurdnom”

Osnovna škola Bruce Vento pokraj Minneapolisa u Americi je zabranila Valentinovo, Dan zahvalnosti i Božić da bi izbjegla vrijeđanje manjina, imigranata i doseljenika.

“Došao sam u tešku poziciju ovom odlukom da se prekine slavlje dominantnih blagdana da bi se bolje razumjelo kako dominantni stavovi mogu potisnuti tuđi pogled”, ravnatelj Scott Masini je napisao u pismu roditeljima.

Masini je rekao da se odluka temelji na njegovoj zabrinutosti za “toleranciju” i “poštovanje”, što je izazvalo reakciju kod roditelja koji su rekli portalu Minneapolis Star Tribune da je potez “vrlo tužan” i “potpuno smiješan”.

“Masinijevo pismo navodi da je odluka donesena u dogovoru s osobljem škole, ali barem jedna osoba je postavila online objašnjenje da je ravnatelj “pod ogromnom količinom stresa od strane vlastitog osoblja koje osporavaju njegovu odluku”, javlja eAg Vijesti.

Očito je da se tu radi o naredbi sa vrha koju mora provesti ravnatelj, koji malo vjerojatno da to radi na svoju ruku.

Županija St. Paul je potrošila gotovo 1,5 milijuna dolara na osposobljavanje nastavnika pod nazivom “bijele privilegije” koje uključuje izbacivanje vikanja u razredu kao “kulturne norme crnaca”.

Kao što smo izvijestili još u prosincu, sveučilišta diljem zemlje objavila su upozorenja učenicima i osoblju da planiraju božićne zabave koje neće uključivati Djeda Božićnjaka (Djeda Mraza), imelu i crvene i zelene boje, jer to može biti politički nekorektno.
 
(uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , ,