Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Premijer Bavarske uputio Angeli Merkel novo “prijete─çe pismo” koje je zadnji ─Źavao u raskolu njema─Źke vladaju─çe koalicije

Premijer Bavarske uputio Angeli Merkel novo “prijete─çe pismo” koje je zadnji ─Źavao u raskolu njema─Źke vladaju─çe koalicije

horst-zehoferSEEHOFER TRA┼ŻI UVO─ÉENJE REDA NA GRANICAMA I BRZO DEPORTIRANJE SVIH KOJI NE MOGU DOBITI AZIL

Koalicijski partner Angele Merkel – predsjednik vlade Bavarske Horst Seehofer – uputio je njema─Źkoj kancelarki najavljivano pismo sa zahtjevom – prijetnjom zaustaviti ili bar ozbiljno priko─Źi ulazak migranata u zemlju.

Seehofer je pritom predo─Źio javnosti: da od Merkelove o─Źekuje odgovor do petka jer ─çe pismo tada biti objavljeno.

Bavarski lider, koji je istovremeno i predsjednik Kr┼í─çansko-socijalne unije, zatra┼żio je i da pored granice s Austrijom budu otvoreni prihvatni centri koji bi ubrzali deportiranje svih koji ne ispunjavaju uvjete da u Njema─Źkoj dobiju politi─Źki azil.

┼áef poslani─Źke grupe njema─Źkih socijaldemokrata Tomas Operman ocijenio je da Zehoferovo “prijete─çe pismo” Merkelovoj predtavlja fakti─Źko priznavanje raskola unutar vladaju─çe koalicije.

Seehofer je – da podsjetimo – sredinom sije─Źnja ve─ç upozorio Angelu Merkel da ─çe se obratiti federalnom Ustavnom sudu ako u idu─ça dva tjedna na dr┼żavnim granicama ne bude “zaveden red”.

Prije dva dana je naglasio da je spreman da po─Ĺe na sve potrebne politi─Źke i pravne mjere da bi natjerao vladu da izmijeni dosada┼ínji te─Źaj.
 
(fakti.org/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,