Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Premijer Bavarske uputio Angeli Merkel novo “prijeteće pismo” koje je zadnji čavao u raskolu njemačke vladajuće koalicije

Premijer Bavarske uputio Angeli Merkel novo “prijeteće pismo” koje je zadnji čavao u raskolu njemačke vladajuće koalicije

horst-zehoferSEEHOFER TRAŽI UVOĐENJE REDA NA GRANICAMA I BRZO DEPORTIRANJE SVIH KOJI NE MOGU DOBITI AZIL

Koalicijski partner Angele Merkel – predsjednik vlade Bavarske Horst Seehofer – uputio je njemačkoj kancelarki najavljivano pismo sa zahtjevom – prijetnjom zaustaviti ili bar ozbiljno prikoči ulazak migranata u zemlju.

Seehofer je pritom predočio javnosti: da od Merkelove očekuje odgovor do petka jer će pismo tada biti objavljeno.

Bavarski lider, koji je istovremeno i predsjednik Kršćansko-socijalne unije, zatražio je i da pored granice s Austrijom budu otvoreni prihvatni centri koji bi ubrzali deportiranje svih koji ne ispunjavaju uvjete da u Njemačkoj dobiju politički azil.

Šef poslaničke grupe njemačkih socijaldemokrata Tomas Operman ocijenio je da Zehoferovo “prijeteće pismo” Merkelovoj predtavlja faktičko priznavanje raskola unutar vladajuće koalicije.

Seehofer je – da podsjetimo – sredinom siječnja već upozorio Angelu Merkel da će se obratiti federalnom Ustavnom sudu ako u iduća dva tjedna na državnim granicama ne bude “zaveden red”.

Prije dva dana je naglasio da je spreman da pođe na sve potrebne političke i pravne mjere da bi natjerao vladu da izmijeni dosadašnji tečaj.
 
(fakti.org/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,