Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » DOLAR JE BOG, A NOVAC JE IZVOR SVOG ZLA: Skupina američkih ateista traži da sa dolarskih novčanica bude uklonjen tekst In God We Trust

DOLAR JE BOG, A NOVAC JE IZVOR SVOG ZLA: Skupina američkih ateista traži da sa dolarskih novčanica bude uklonjen tekst In God We Trust

dolar-bogTVRDE DA JE “VJERUJEMO U BOGA” – NEUSTAVNO JER ŠIRI IDEJU O POSTOJANJU VRHOVNOG TVORCA

Stadoše Amerikanci sami sebi na rep!

Velika grupa Amera-ateista – njih 41 – podnijela je Federalnom sudu Ohija – sasvim konkretno, u gradu Akron – tužbu sa zahtjevom da sa dolarskih novčanica bude uklonjen natpis “In God We Trust” (Mi vjerujemo u Boga).

Naveli su da je takav tekst na novcu koji koriste sve “neustavan”.

Objasnili su: novac ide iz ruku u ruke, a tako se širi i ideja postojanja vrhovnog Tvorca, koji je stvorio cijelu svemir, a mi ne želimo da doprinosimo širenju te ideje.

Jedan od njih, žena čije ime nije otkriveno, rekla je World religion news: “Ja sam humanist i mene vrijeđa taj tekst na dolarima jer sugerira da postoj neka viša sila iznad čovjeka. Taj tekst sugerira i da se moje pravo na slobodu, sreću, razvoj i ispoljavanje mojih sposobnosti mogu ograničavati”.

Podnositelji zahtjeva su posebno ukazali da “In God We Trust” predstavlja izravno kršenje načela odvojenosti crkve od države i da politička vlast ne smije imati nikakve veze sa duhovnim liderima i vjerskim organizacijama.

Kako se i moglo očekivati, uslijedila je kontrareakcija.

Pobornici In God We Trust organizirali su preko Twitter kampanju podrške, a i prikupljanje potpisa za zahtjev da natpis ostane na svom mjestu.

Tu peticiju je za manje od 24 sata potpisalo 100.000 ljudi.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(fakti.org/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,