Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, GLOBALNA KRIZA » NJEGOV TAJNI VELIKI CRNI PLAN ZA SVE NAS: ┼áto George Soros preporu─Źa Europskoj uniji

NJEGOV TAJNI VELIKI CRNI PLAN ZA SVE NAS: ┼áto George Soros preporu─Źa Europskoj uniji

soros-euKojim ─çe putem Europa nastaviti? Zadovoljstvo Georgea Sorosa, ili njegovo nezadovoljstvo, predstavljat dobar indikator

Georgea Sorosa, milijardera, financijskog ┼ípekulanta po op─çem uvjerenju, nesebi─Źnog filantropa po osobnom shva─çanju, treba saslu┼íati pa┼żljivo.

Rije─Ź je, uostalom, o ─Źovjeku ─Źiji je utjecaj na procese koji se odvijaju diljem svijeta poprili─Źno ozbiljan.

Ne svjedo─Źi o tome samo njegovo anga┼żiranje na istoku i jugoistoku Europe kroz njegovu “Zakladu za otvoreno dru┼ítvo” koje nas ve─ç ─Źetvrt stolje─ça podvodi euroatlantske interese bez obzira na na┼íe interese, ve─ç i njegova umije┼íanost u migrantske krizu koja potresa Europsku uniju (Soroseva zaklada na svom web-stranicama i sasvim otvoreno priznaje da, preko raznih organizacija s kojima sura─Ĺuje, potpoma┼że dolazak milijuna migranata u Europu, a ma─Ĺarski premijer Viktor Orban i otvoreno ga je optu┼żio da je jedan od glavnih arhitekata migrantske krize), te ─Źinjenica da je 2008. godine financirao predsjedni─Źku kampanju Barack Obame, a trenutno je jedan od glavnih financijera predsjedni─Źke kampanje Hillary Clinton u Sjedinjenim Ameri─Źkim Dr┼żavama, ─Źiji bi eventualni izbor, nesumnjivo, Sorosev globalni utjecaj oja─Źao i dodatno.

U nedavnom op┼íirnom intervjuu koji prenosi “The New York Review of Books”, Soros je govorio o stanju u kojem se danas nalazi Europska unija, o svojoj viziji Europske unije, o razlozima zbog kojih podr┼żava njema─Źku kancelarku Angelu Merkel i ne podr┼żava Viktora Orbana i predsjednika Rusije Vladimira Putina …

O stanju u kojem se nalazi Europska unija, ameri─Źki milijarder iznosi – neveselo – dijagnozu koja mo┼że obodri svakog euroskeptika.

“EU je na rubu raspada … EU se sada suo─Źava ne s jednom, ve─ç s pet ili ┼íest kriza istovremeno”, ka┼że Soros, preciziraju─çi da misli na gr─Źku, rusku, ukrajinsku i migrantske krizu, te na mogu─çi izlazak Velike Britanije iz EU kojem se on protivi (“Uvjeren sam da Britanija treba ostati u Europi ne samo iz ekonomskih, ve─ç, jo┼í i vi┼íe, iz politi─Źkih razloga. EU bez Britanije bila bi mnogo slabija unija.”).

Ve─ç su ga i eurpski politi─Źari prozvali organizatorom imigrantskog vala koji trenutno zapljuskuje Europu. No on na to ima i odgovor.

“Migrantski kriza posjeduje potencijal da razori Europsku uniju, najprije tako ┼íto ─çe izazvati krah schengenskog sustava otvorenih granica, i, kona─Źno, podriti zajedni─Źko tr┼żi┼íte …

Europska unija trebala je biti dobrovoljna zajednica jednakih, ali kriza eura pretvorila ju je u odnos izme─Ĺu du┼żnika i vjerovnika u kojem du┼żnici s te┼íko─çama ispunjavaju svoje obveze, a vjerovnici uspostavljaju uvjete koje du┼żnici trebaju ispuniti. Takav odnos nije ni dobrovoljan, ni jednak. Migrantska kriza izazvala je i nove pukotine. Otuda, pod rizikom je i samo pre┼żivljavanje EU “, rekao je Soros.


Kakvu pak Europsku uniju George Soros pri┼żeljkuje? To se otkriva kroz njegove kritike Orbana i Putina i pohvale koje upu─çuje Angeli Merkel. Ukratko, Soros ┼żeli EU kao naddr┼żave, kao ┼íto unitarnu tvorevinu, koja je pot─Źinjena Washingtonu.

Orban je, ka┼że Soros, uputio izazov liderstvu Angele Merkel u Europi, i to je u─Źinio u orta┼ítvu s koalicijskim partnerom Merkelove Horstom Seehofer, ─Źelnikom bavarske Kr┼í─çansko-socijalne unije.

“I taj izazov je vrlo realan. On napada vrijednosti i principe na kojima je Europska unija osnovana. Orban ih napada iznutra, Putin izvana. Obojica poku┼íavaju preokrenuti proces podvrgavanja nacionalnog suvereniteta nadnacionalnom, europskom poretku”, ka┼że Soros, daju─çi usput da naslutiti i agendu sakrivena iza njegove brige o migrantima koja izaziva onolike potrese u EU – migrantske krizu, naime, sukladno Sorosevom planu od 6 to─Źaka za rje┼íavanje te krize ─Źijem je razbuktavanju doprinio, treba iskoristiti za europsko preuzimanje brige nad (nacionalnim) granicama u EU, ┼íto je korak ka stvaranju tog nadnacionalnog, europskog poretka koji Soros pri┼żeljkuje.

Od tuda i njegove pohvale na ra─Źun Angele Merkel koja je svojom politikom otvorenih vrata za dolazak migranata i sama po─Źela raditi u korist agende koju George Soros zagovara:

“U slu─Źaju migracija, ona je postupila principijelno, i bila je spremna ugroziti svoju lidersku poziciju. Ona zaslu┼żuje podr┼íku onih koji dijele njezine principe.”

I ne samo zato. Soroseva pohvala njema─Źke kancelarke zaslu┼żila je i time ┼íto je postupila onako kako joj je nare─Ĺeno iz Washingtona, i Rusiji, zbog ukrajinske krize, uvela sankcije (da je EU uvela sankcije Rusiji po nalogu SAD, kao ┼íto je poznato, otvoreno je priznao potpredsjednik SAD Joseph Biden 3. listopada 2014, u svom ve─ç poznatom govoru studentima Harvarda). Rije─Źi Georgea Sorosa koje, u svjetlu tog Bajdenovog priznanja, zaokru┼żuju njegovu viziju Europske unije, ─Źiji ─çe lider postati onaj tko Europsku uniju uspje┼íno pot─Źini Washingtonu i odvoji je od Rusije:

“Nakon ┼íto je predsjednik Rusije Vladimir Putin napao Ukrajinu, ona je postala lider Europske unije i otuda, neizravno, i slobodnog svijeta … Suprotstavljaju─çi se ruskoj agresiji, ona je postala lider koji je riskirao, suprotstavljaju─çi se preovla─Ĺuju─çem stavu.”

Pred nama su dakle, ugrubo, dva mogu─ça puta. Jedan nas vra─ça u Europu nacionalnih dr┼żava koje samostalno odlu─Źuju o vlastitom interesu, drugi vodi u europsku naddr┼żave koja je samostalna samo postupiti onako kako joj nalo┼żi Washington.

Ako je vjerovati neimenovanom njema─Źkom du┼żnosniku ─Źije rije─Źi ovih dana prenosi agencija Reuters, trenutak istine nastupit ─çe ve─ç na prolje─çe, kada se migrantska kriza bude zao┼ítrila dolaskom lijepog vremena.

Kojim ─çe putem Europa nastaviti? Zadovoljstvo Georgea Sorosa, ili njegovo nezadovoljstvo, predstavljat dobar indikator …
 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: Featured, GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , , , , ,