Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, GLOBALNA KRIZA » NJEGOV TAJNI VELIKI CRNI PLAN ZA SVE NAS: Što George Soros preporuča Europskoj uniji

NJEGOV TAJNI VELIKI CRNI PLAN ZA SVE NAS: Što George Soros preporuča Europskoj uniji

soros-euKojim će putem Europa nastaviti? Zadovoljstvo Georgea Sorosa, ili njegovo nezadovoljstvo, predstavljat dobar indikator

Georgea Sorosa, milijardera, financijskog špekulanta po općem uvjerenju, nesebičnog filantropa po osobnom shvaćanju, treba saslušati pažljivo.

Riječ je, uostalom, o čovjeku čiji je utjecaj na procese koji se odvijaju diljem svijeta poprilično ozbiljan.

Ne svjedoči o tome samo njegovo angažiranje na istoku i jugoistoku Europe kroz njegovu “Zakladu za otvoreno društvo” koje nas već četvrt stoljeća podvodi euroatlantske interese bez obzira na naše interese, već i njegova umiješanost u migrantske krizu koja potresa Europsku uniju (Soroseva zaklada na svom web-stranicama i sasvim otvoreno priznaje da, preko raznih organizacija s kojima surađuje, potpomaže dolazak milijuna migranata u Europu, a mađarski premijer Viktor Orban i otvoreno ga je optužio da je jedan od glavnih arhitekata migrantske krize), te činjenica da je 2008. godine financirao predsjedničku kampanju Barack Obame, a trenutno je jedan od glavnih financijera predsjedničke kampanje Hillary Clinton u Sjedinjenim Američkim Državama, čiji bi eventualni izbor, nesumnjivo, Sorosev globalni utjecaj ojačao i dodatno.

U nedavnom opširnom intervjuu koji prenosi “The New York Review of Books”, Soros je govorio o stanju u kojem se danas nalazi Europska unija, o svojoj viziji Europske unije, o razlozima zbog kojih podržava njemačku kancelarku Angelu Merkel i ne podržava Viktora Orbana i predsjednika Rusije Vladimira Putina …

O stanju u kojem se nalazi Europska unija, američki milijarder iznosi – neveselo – dijagnozu koja može obodri svakog euroskeptika.

“EU je na rubu raspada … EU se sada suočava ne s jednom, već s pet ili šest kriza istovremeno”, kaže Soros, precizirajući da misli na grčku, rusku, ukrajinsku i migrantske krizu, te na mogući izlazak Velike Britanije iz EU kojem se on protivi (“Uvjeren sam da Britanija treba ostati u Europi ne samo iz ekonomskih, već, još i više, iz političkih razloga. EU bez Britanije bila bi mnogo slabija unija.”).

Već su ga i eurpski političari prozvali organizatorom imigrantskog vala koji trenutno zapljuskuje Europu. No on na to ima i odgovor.

“Migrantski kriza posjeduje potencijal da razori Europsku uniju, najprije tako što će izazvati krah schengenskog sustava otvorenih granica, i, konačno, podriti zajedničko tržište …

Europska unija trebala je biti dobrovoljna zajednica jednakih, ali kriza eura pretvorila ju je u odnos između dužnika i vjerovnika u kojem dužnici s teškoćama ispunjavaju svoje obveze, a vjerovnici uspostavljaju uvjete koje dužnici trebaju ispuniti. Takav odnos nije ni dobrovoljan, ni jednak. Migrantska kriza izazvala je i nove pukotine. Otuda, pod rizikom je i samo preživljavanje EU “, rekao je Soros.

Kakvu pak Europsku uniju George Soros priželjkuje? To se otkriva kroz njegove kritike Orbana i Putina i pohvale koje upućuje Angeli Merkel. Ukratko, Soros želi EU kao naddržave, kao što unitarnu tvorevinu, koja je potčinjena Washingtonu.

Orban je, kaže Soros, uputio izazov liderstvu Angele Merkel u Europi, i to je učinio u ortaštvu s koalicijskim partnerom Merkelove Horstom Seehofer, čelnikom bavarske Kršćansko-socijalne unije.

“I taj izazov je vrlo realan. On napada vrijednosti i principe na kojima je Europska unija osnovana. Orban ih napada iznutra, Putin izvana. Obojica pokušavaju preokrenuti proces podvrgavanja nacionalnog suvereniteta nadnacionalnom, europskom poretku”, kaže Soros, dajući usput da naslutiti i agendu sakrivena iza njegove brige o migrantima koja izaziva onolike potrese u EU – migrantske krizu, naime, sukladno Sorosevom planu od 6 točaka za rješavanje te krize čijem je razbuktavanju doprinio, treba iskoristiti za europsko preuzimanje brige nad (nacionalnim) granicama u EU, što je korak ka stvaranju tog nadnacionalnog, europskog poretka koji Soros priželjkuje.

Od tuda i njegove pohvale na račun Angele Merkel koja je svojom politikom otvorenih vrata za dolazak migranata i sama počela raditi u korist agende koju George Soros zagovara:

“U slučaju migracija, ona je postupila principijelno, i bila je spremna ugroziti svoju lidersku poziciju. Ona zaslužuje podršku onih koji dijele njezine principe.”

I ne samo zato. Soroseva pohvala njemačke kancelarke zaslužila je i time što je postupila onako kako joj je naređeno iz Washingtona, i Rusiji, zbog ukrajinske krize, uvela sankcije (da je EU uvela sankcije Rusiji po nalogu SAD, kao što je poznato, otvoreno je priznao potpredsjednik SAD Joseph Biden 3. listopada 2014, u svom već poznatom govoru studentima Harvarda). Riječi Georgea Sorosa koje, u svjetlu tog Bajdenovog priznanja, zaokružuju njegovu viziju Europske unije, čiji će lider postati onaj tko Europsku uniju uspješno potčini Washingtonu i odvoji je od Rusije:

“Nakon što je predsjednik Rusije Vladimir Putin napao Ukrajinu, ona je postala lider Europske unije i otuda, neizravno, i slobodnog svijeta … Suprotstavljajući se ruskoj agresiji, ona je postala lider koji je riskirao, suprotstavljajući se preovlađujućem stavu.”

Pred nama su dakle, ugrubo, dva moguća puta. Jedan nas vraća u Europu nacionalnih država koje samostalno odlučuju o vlastitom interesu, drugi vodi u europsku naddržave koja je samostalna samo postupiti onako kako joj naloži Washington.

Ako je vjerovati neimenovanom njemačkom dužnosniku čije riječi ovih dana prenosi agencija Reuters, trenutak istine nastupit će već na proljeće, kada se migrantska kriza bude zaoštrila dolaskom lijepog vremena.

Kojim će putem Europa nastaviti? Zadovoljstvo Georgea Sorosa, ili njegovo nezadovoljstvo, predstavljat dobar indikator …
 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: Featured, GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , , , , ,