Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » KRENULO JE: Skupina njema─Źkih pravnika i odvjetnika tu┼żila Merkelovu Federalnom ustavnom sudu

KRENULO JE: Skupina njema─Źkih pravnika i odvjetnika tu┼żila Merkelovu Federalnom ustavnom sudu

merkel-dislikeTRA┼ŻE DA NEUSTAVNIM BUDE PROGLA┼áENA NJENA ODLUKA OD 4. RUJNA O OTVARANJU GRANICA

Grupa njema─Źkih uglednih pravnika podnijela je Federalnom ustavnom sudu u Karlsruheu tu┼żbu protiv migracijske politike vlade Angele Merkel – objavio je tjednik Der Spiegel.

Podnositelji tu┼żbe, me─Ĺu kojima je dosta uglednih odvjetnika, tra┼że da Federalni ustavni sud proglasi neustavnom odluku kancelarke Merkel od 4. rujna 2015. kojom je dr┼żavne granice proglasila otvorenim za izbjeglice.

Tako─Ĺer tra┼że da kr┼íenjem njema─Źkih zakona bude progla┼íeno to ┼íto je Merkel onemogu─çila primjenu normi dublinskog sporazuma i zakona Njema─Źke o davanju azila i prava na boravak.

U tu┼żbi se posebno nagla┼íava: “Kancelar Njema─Źke nema pravo da unutar svoga politi─Źkog smjera prelazi granice nacionalnih zakona i da prekora─Źuje ovlasti dobivene od bira─Źa u parlamentu”.

Jedan od podnositelja tu┼żbe, odvjetnik iz D├╝sseldorfa Klemens Antweiler, izjavio je da je Merkel “recidivista” jer neustavno otvaranje nacionalnih granica nije njezin prvi potez koji je u suprotnostima sa zakonima Njema─Źke i Europske unije.

On je me─Ĺu takve problemati─Źne mjere svrstao i neke kancelarkine poteze u vrijeme prevladavanja krize eura i njezino odustajanje od atomske energetike.
 
(fakti.org/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,