Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » KRENULO JE: Skupina njemačkih pravnika i odvjetnika tužila Merkelovu Federalnom ustavnom sudu

KRENULO JE: Skupina njemačkih pravnika i odvjetnika tužila Merkelovu Federalnom ustavnom sudu

merkel-dislikeTRAŽE DA NEUSTAVNIM BUDE PROGLAŠENA NJENA ODLUKA OD 4. RUJNA O OTVARANJU GRANICA

Grupa njemačkih uglednih pravnika podnijela je Federalnom ustavnom sudu u Karlsruheu tužbu protiv migracijske politike vlade Angele Merkel – objavio je tjednik Der Spiegel.

Podnositelji tužbe, među kojima je dosta uglednih odvjetnika, traže da Federalni ustavni sud proglasi neustavnom odluku kancelarke Merkel od 4. rujna 2015. kojom je državne granice proglasila otvorenim za izbjeglice.

Također traže da kršenjem njemačkih zakona bude proglašeno to što je Merkel onemogućila primjenu normi dublinskog sporazuma i zakona Njemačke o davanju azila i prava na boravak.

U tužbi se posebno naglašava: “Kancelar Njemačke nema pravo da unutar svoga političkog smjera prelazi granice nacionalnih zakona i da prekoračuje ovlasti dobivene od birača u parlamentu”.

Jedan od podnositelja tužbe, odvjetnik iz Düsseldorfa Klemens Antweiler, izjavio je da je Merkel “recidivista” jer neustavno otvaranje nacionalnih granica nije njezin prvi potez koji je u suprotnostima sa zakonima Njemačke i Europske unije.

On je među takve problematične mjere svrstao i neke kancelarkine poteze u vrijeme prevladavanja krize eura i njezino odustajanje od atomske energetike.
 
(fakti.org/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,