Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, MEDIJI » Velika Facebook ‘ZAVJERA’: Sjećate li se mijenjanja profilne slike u zastavu Francuske? Evo o čemu se radilo …

Velika Facebook ‘ZAVJERA’: Sjećate li se mijenjanja profilne slike u zastavu Francuske? Evo o čemu se radilo …

ovca-paris-fb-webSjećate li se trenda stavljanja francuske zastave preko profilne slike na Facebooku, e pa ukoliko ste to napravili bili ste dio jednog velikog društvenog eksperimenta

Najpopularnija društvena mreža na svijetu Facebook omogućila korisnicima da na jednostavan način promijene izgled svoje profilne fotografije – odnosno da je prekriju rasteriziranom zastavom Francuske!

To je bio znak podrške žrtvama terorističkog napada u Parizu u kojima je život izgubio veliki broj ljudi, ali kako se tvrdi – sve je imalo i jednu drugu, skrivenu funkciju.

Naime, to je bio i svojevrstan test o tome koliko se brzo šire stavovi na društvenim mrežama i internetu, a Facebook kao najpopularnija takva mreža sigurno je odličan poligon za takvu vrstu sociološkog istraživanja.

Ono što je posebno zanimljivo je da autore ove “zavjere” nije toliko zanimalo koliki broj ljudi će staviti francusku zastavu kao svoju profilnu sliku.

Ono što ih je najviše zanimalo je nakon koliko vremena će korisnici vratiti na profil svoju uobičajenu fotografiju.
 
(doznajemo.com/uredio:NSP)

Filed under: Featured, MEDIJI · Tags: , , , , , , , , ,