Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » POVIJEST SE PONAVLJA: Kako su SAD pripremale Hitlera za rat sa SSSR-om

POVIJEST SE PONAVLJA: Kako su SAD pripremale Hitlera za rat sa SSSR-om

hitler-sadDrugi svjetski rat kroz pero pisca Leonida Maslovskog po knjizi “Ruska pravda”, u kojima autor pokazuje nedolučnu ulogu Zapada u pripremi Njemačke za rat sa SSSR-om

Tridesetih godina 20. stoljeća Rusija (SSSR) se razvijala tempom koji je u značajnoj mjeri nadilazio tempo razvoja svih ostalih zemalja svijeta. Takva situacija nije zadovoljavala SAD i određene međunarodne krugove.

Njemačka je ponovno počela pripremati rat s Rusijom, tj. sa Sovjetskim Savezom. I opet se rukovodstvo Njemačke upecalo u postavljenu zamku i pogubilo svoj narod, boreći se za svjetsku prevlast SAD. Da, upravo tako. Nijemci su se u drugom svjetskom ratu borili za prevlast u svijetu, ne za sebe, već ni sami ne znajući, za SAD.

Od 1924. godine njemački monopolisti uz najaktivnije sudjelovanje SAD i Engleske, računajući da će iskoristiti Njemačku kao udarnu silu protiv SSSR-a, započeli su obnovu vojno-industrijskog potencijala Njemačke.

Versajski mirovni sporazum iz 1919. godine, kojim je bilo zabranjeno Njemačkoj da ima vojsku, bio je zaboravljen. Nakon što je Njemačka izgubila Prvi svjetski rat 1914-1918. godine samo “ljenjivci” nisu bacali kamenje na Nijemce.

Nijemcima su se smijali, ponižavali ih, predstavljali ih kao nepotpune ljude. Nijemcima su govorili da nisu sposobni ni za što i da samo umiju počinjati i gubiti ratove. Nijemci su se osjećali uvrijeđenima, ali su Prvi svjetski rat, koji je odnio 10 milijuna života, zaista pokrenuli i izgubili i zato su šutjeli, trpjeli, osjećajući svoju krivnju. To je trajalo 15 godina.

U Njemačkoj je 1933. godine na vlast došla fašistička stranka (osnovana 1919. godine) s Adolfom Hitlerom na čelu. Hitler je izjavio: “Nijemci, vi ste veliki narod, u vas teče plava krv.” Nakon mnogo godina poniženja i uvreda, Nijemce su nazivali velikim narodom! Nijemcima su obećali čitav svijet i skoro čitava Njemačka je krenula za Hitlerom. Na takav način su raspirivači sukoba i osmislili rat.

Nijemci su već počeli maštati o ruskom i ukrajinskom teritoriju. U to vrijeme SAD i Engleska nastavili su s ulaganjima u njemačku vojnu industriju i SSSR-u je bilo jako teško da se natječe s Njemačkom u proizvodnji naoružanja, broju vojnika i časnika.

Drugi svjetski rat je počeo 1939. godine, kako bi SAD postigle sljedeće strateške ciljeve: međusobno uništavanje ili značajno slabljenje SSSR-a i Njemačke i potčinjavanje Europe volji SAD. Amerika je željela eliminirati dvije sile koje su joj smetale uspostaviti svjetski diktat i živjeti na račun tuđeg rada, tuđeg bogatstva. Eliminacija Njemačke i SSSR-a otvarala je put SAD za vlast nad svijetom.

Bez aktivne pomoći Njemačke od strane SAD i Engleske Drugi svjetski rat nije mogao buknuti, jer Njemačka nije bila u stanju naoružati vojsku najsuvremenijim naoružanjem tog vremena. SAD i Engleska su stvorili uvjete za početak rata za uništavanje SSSR-a.

Liberalna ideologija kojoj je najveća vrijednost novac (u socijalističkoj ideologiji najveća vrijednost je čovjek), dovela je Nijemce i jedan broj drugih naroda Europe do toga da je zločinaštvo postao norma njihovog ponašanja.(1. dio… nastavlja se…)
 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , ,