Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » IMIGRANTSKA KRIZA: Putin pozvao europske Židove da emigriraju u Rusiju (video)

IMIGRANTSKA KRIZA: Putin pozvao europske Židove da emigriraju u Rusiju (video)

putin-zidoviRuski predsjednik Vladimir Putin pozvao je Židove da emigriraju u Rusiju nakon što se predsjednik Europskog židovskog kongresa Vjačeslav Kantor požalio da je status Židova u mnogim europskim zemljama gori nego što je bio nakon Drugog svjetskog rata

“Neka dođu kod nas. Iz Sovjetskog Saveza su odlazili, sada neka se vrate “, rekao je Putin i dodao da ne misli da je situacija po pitanju antisemitizma toliko loša.

“Vidio sam neke reportaže u kojima se govori da se Židovi plaše staviti na glavu kipu (kapa koju Židovi nose), da pojedini čak pokušavaju sakriti svoju nacionalnost, iako ne mislim da je sve tako loše”, rekao je ruski predsjednik.

Cantor je, s druge strane, poručio Putinu da je on “oduvijek bio, ostao, i izrazio nadu da će i ubuduće biti prijatelj židovskog naroda”, dodavši da je u Europi sve prisutniji antisemitizam zbog kojeg Židovi polako napuštaju Stari kontinent.

Pored toga, rekao je Cantor, Europski židovski kongres podržava Rusiju u borbi protiv terorista Daesu-a jer “ruska avijacija ne brani samo interese Rusije, već i štiti Europu”, prenijele su RIA Novosti.

Istovremeno, Putin je rekao da je Europski židovski kongres saveznik Rusije u borbi protiv antisemitizma i zahvalio se toj organizaciji zbog napora protiv glorifikacije nacizma.

“Vaša organizacija je jedna od najvećih nevladinih struktura koja se zajedno s Rusijom bori protiv ksenofobije, antisemitizma i ekstremističkih pogleda na svijet.

Također, vi ste naši saveznici u očuvanju sjećanja na katastrofalne posljedice Drugog svjetskog rata – katastrofe koja je izazvala najveću štetu čovječanstvu”, rekao je Putin.
 

 
(sputniknews.com,youtube.com/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,