Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » IMIGRANTSKA KRIZA: Putin pozvao europske ┼Żidove da emigriraju u Rusiju (video)

IMIGRANTSKA KRIZA: Putin pozvao europske ┼Żidove da emigriraju u Rusiju (video)

putin-zidoviRuski predsjednik Vladimir Putin pozvao je ┼Żidove da emigriraju u Rusiju nakon ┼íto se predsjednik Europskog ┼żidovskog kongresa Vja─Źeslav Kantor po┼żalio da je status ┼Żidova u mnogim europskim zemljama gori nego ┼íto je bio nakon Drugog svjetskog rata

“Neka do─Ĺu kod nas. Iz Sovjetskog Saveza su odlazili, sada neka se vrate “, rekao je Putin i dodao da ne misli da je situacija po pitanju antisemitizma toliko lo┼ía.

“Vidio sam neke reporta┼że u kojima se govori da se ┼Żidovi pla┼íe staviti na glavu kipu (kapa koju ┼Żidovi nose), da pojedini ─Źak poku┼íavaju sakriti svoju nacionalnost, iako ne mislim da je sve tako lo┼íe”, rekao je ruski predsjednik.

Cantor je, s druge strane, poru─Źio Putinu da je on “oduvijek bio, ostao, i izrazio nadu da ─çe i ubudu─çe biti prijatelj ┼żidovskog naroda”, dodav┼íi da je u Europi sve prisutniji antisemitizam zbog kojeg ┼Żidovi polako napu┼ítaju Stari kontinent.

Pored toga, rekao je Cantor, Europski ┼żidovski kongres podr┼żava Rusiju u borbi protiv terorista Daesu-a jer “ruska avijacija ne brani samo interese Rusije, ve─ç i ┼ítiti Europu”, prenijele su RIA Novosti.

Istovremeno, Putin je rekao da je Europski ┼żidovski kongres saveznik Rusije u borbi protiv antisemitizma i zahvalio se toj organizaciji zbog napora protiv glorifikacije nacizma.

“Va┼ía organizacija je jedna od najve─çih nevladinih struktura koja se zajedno s Rusijom bori protiv ksenofobije, antisemitizma i ekstremisti─Źkih pogleda na svijet.

Tako─Ĺer, vi ste na┼íi saveznici u o─Źuvanju sje─çanja na katastrofalne posljedice Drugog svjetskog rata – katastrofe koja je izazvala najve─çu ┼ítetu ─Źovje─Źanstvu”, rekao je Putin.
 

 
(sputniknews.com,youtube.com/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,