Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » KAOS U NJEMAČKOJ: Njemačka vojska izlazi na ulice da spriječi seksualne napade

KAOS U NJEMAČKOJ: Njemačka vojska izlazi na ulice da spriječi seksualne napade

njemacka-vojskaNjemački ministar financija, Wolfgang Schäuble, pozvao je vojsku da izađe na ulice Njemačke zbog učestalih seksualnih napada na žene od strane migranata

“Morat ćemo se pozabaviti činjenicom da sve ostale europske države po zakonu mogu koristiti svoju vojsku da podrži policiju, a mi ne možemo”, rekao je Schaeuble.

Prema njegovim riječima, Njemačka treba ojačati svoje sigurnosne snage, ali i stvoriti pravnu osnovu za njihovo djelovanje pošto stanovništvo očekuje da država jamči njihovu sigurnost, prenosi Sputniknews.

“Može doći do situacije da država jednostavno iscrpi sve svoje policijske snage. U tom slučaju, sve druge države u svijetu bi poslale vojsku po potrebi”, rekao je Schaeuble.

Dakle, ovaj političar apelira na stvaranju pravne osnove za omogućavanje postavljanja vojnih snaga unutar države.

To će možda zahtijevati promjenu ustava te države, u kojem se navodi da se vojska može angažirati samo u slučaju prirodnih katastrofa.

Da podsjetimo, na stotine žena je opljačkano i seksualno zlostavljano za Novu Godinu u njemačkom gradu Kölnu od strane ogromne grupe agresivnih muškaraca imigranata sa Bliskog istoka, uglavnom arapskog i sjevernoafričkog podrijetla.

Nekoliko sličnih incidenata je zabilježeno na isti dan u Frankfurtu, Düsseldorfu i Berlinu.
 
(webtribune.rs/uredio:NSP)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , , , , , , ,