Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Nigel Farage preživio pokušaj atentata!

Nigel Farage preživio pokušaj atentata!

faragePoznati britanski EU-skeptik i lider UKIP-a javno je potvrdio naklapanja koja već neko vrijeme kolaju medijima – u listopadu je preživio pokušaj atentata

‘Sva četiri kotača ne otpadaju slučajno’

Nositelj laskave titule ‘najomraženijeg Britanca’ tada je tijekom uobičajene vožnje po jednoj od francuskih autocesta tijekom prijevoza od Trenta do Brisela sletio s ceste, i to nakon što su mu otpali kotači na najsigurnijem europskom automobilu Volvu.

‘Bio sam usred ničega i našao sam se u prilično nezgodnoj situaciji’, potvrdio je Farage britanskom Daily Mailu. Policija mu je netom nakon očevida priznala da je riječ o ‘namjernoj sabotaži’ te su isključili bilo kakvu slučajnost.

‘U pitanju je bio smišljen pokušaj’, smatra francuski vještak. ‘Istina, ponekad se odvrne pokoji vijak ili olabavi – no nikada simultano na sva četiri kotača’, zaključak je istrage.

‘Ne znam tko stoji iza svega. Iskreno – način na koji mi se život odvija proteklih godina doveo me je u situaciju da me više ništa ne čudi’. Dodao je i kako je kroz godine imao više prijetnji smrću, te je odbacio daljnju istragu s obzirom na splet okolnosti i nemogućnost boravka u Francuskoj.

‘Tko mu je kriv što ne koristi službeno vozilo’

Prije pet godina ovaj britanski političar našao se u sličnoj situaciji – prilikom pada aviona zbog tehničkih problema izvučen je u posljednji tren. U gorućem kokpitu pretrpio je slomljena rebra, natučena pluća, brojne ožiljke i bolove. ‘Protiv sam Europske unije koja se postavlja na ovaj način.

Također sam protiv gospodina Barossa, kao i protiv gospodina Van Rompuya, a najviše se protivim toj prokletoj zastavi. I u pravu ste. Ta monstruozna čuda ne bi trebala vijoriti iznad vaših glava. Za to ne postoje nikakve zakonske osnove’ svojevremeno je i u Hrvatskoj tumačio Farage.

Komentari na čitavu situaciju vrlo brzo su se proširili društvenim mrežama, a prevladavajuće mišljenje je da ‘Farage samo presušno traži publicitet’.

Zanimljivo, dok su ga ranije hvalili zbog izbjegavanja službenih kanala prijevoza (avioni, službena vozila), te odbijanja zaštite – sada ga klasično kritiziraju argumentima da je ‘sam kriv zbog odbijanja političkih povlastica’. ‘Ne pije vodu priča da je Farage žrtva pokušaja atentata, a onda samovoljno odbija policijsku istragu’, mišljenje je autorice Louise Raw. Bilo kako bilo, Farage je pod povećalom.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(dnevno.hr,youtube.com/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,