Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Uncategorized » KONAČNI OBRAČUN DOLAZI: Počeo kineski napad, naredba bankama da ne kupuju dolare

KONAČNI OBRAČUN DOLAZI: Počeo kineski napad, naredba bankama da ne kupuju dolare

dolar-kina-kupovinaKina je zabranila svojim bankama i mjenjačnicama kupovati američke dolare. Kina vjeruje da će dolar uskoro postati beskoristan i da će doći do kolapsa te valute

Regulatorno tijelo za razmjenu valuta je naredilo da se kupovina američkih dolara ograniči barem na mjesec dana kako bi se regulirao protok kapitala, piše superstation95.com.

Do ovog poteza je došlo zbog najvećeg pada u razmjeni valuta u 2015. godini, pri čemu je središnja banka dopustila da juan pada nekoliko godina zaredom, što je izazvalo strah od naglog odljeva kapitala.

Sve banke u određenim trgovinskim centrima, uključujući Shenzhen, dobile su naređenje da ne kupuju dolare.

Ukupna količina dolara prodanih klijentima u siječnju ne smije premašiti količinu prodanu u prosincu.

“Zamolili su nas da ograničimo kupnju za ustanove i poduzeća dok se politika prema pojedincima ne promjeni”, navela je jedna osoba.

Dužnosnici iz Državne uprave za razmjenu valuta nisu odmah odgovorili na komentare.

Kina je također suspendirala razmjenu valuta u nekim inozemnim bankama kao što su Deutsche, DBS i Standard Chartered do kraja godine.

Dok izvori ove priče navode da im je rečeno da su ovo napori za učvršćivanje kapitala, drugi izvori tvrde da se događa nešto drugo, odnosno da Kina vjeruje da će dolar uskoro postati beskoristan i da će doći do kolapsa te valute.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(superstation95.com,webtribune.rs,youtube.com/uredio:NSP)

Filed under: Uncategorized · Tags: , , , , , ,