Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » U jeku imigrantskih silovanja u Njemačkoj Hitlerov Mein Kampf rasprodan za sedam dana

U jeku imigrantskih silovanja u Njemačkoj Hitlerov Mein Kampf rasprodan za sedam dana

hitler-mein-kampfPrvo izdanje knjige Adolf Hitlera “Mein Kampf” (Moja borba) od 4.000 primjeraka, koje se pojavilo u njemačkim knjižarama prvi put od Drugog svjetskog rata, rasprodano je za manje od tjedan dana

U knjižare je stiglo 15.000 narudžba unaprijed.

Prvo izdanje rasprodano je unatoč cijeni od 59 eura, a neke kopije se već preprodaju na njemačkom sajtu “Amazon” za 386 eura, što je šest puta više od prvobitne cijene.

Pored toga, Njemački povijesni institut, koji je izdao knjigu, dobio je zahtjeve za prevođenje knjige na talijanski, francuski, njemački jezik.

Knjiga nacističkog lidera smatrana je neuspjehom kada je prvi put objavljena u dva sveska 1925. i 1926. godine.

Međutim, više od 5,2 milijuna kopija prodano je u razdoblju od dolaska nacista na vlast 1933. godine do izbijanja Drugog svjetskog rata 1939. godine.

Knjiga je zabranjena nakon završetka rata, a njemačka južna pokrajina Bavarska, u čijem su vlasništvu od 1945. bila autorska prava nad Hitlerovim političkim manifestom, dosad nije dozvoljavala ponovna tiskanja knjige iz poštovanja prema žrtvama nacizma.

Od 1. siječnja ove godine, ta knjiga je, međutim, postala je javno dobro.

Novo, kritičko izdanje pod naslovom “Hitler, Mein Kampf. Kritičko izdanje” izdano je u dva sveska s približno 2.000 stranica i oko 3.500 objašnjenja i komentara.

Hitler u knjizi “Mein Kampf”, koju je napisao 1924. godine dok je bio u zatvoru u Bavarskoj, kombinira elemente autobiografije sa stavovima o arijevskoj “rasnoj čistoći”, mržnje prema Židovima i protivljenja komunizmu.
 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , , , , , ,