Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » U jeku imigrantskih silovanja u Njema─Źkoj Hitlerov Mein Kampf rasprodan za sedam dana

U jeku imigrantskih silovanja u Njema─Źkoj Hitlerov Mein Kampf rasprodan za sedam dana

hitler-mein-kampfPrvo izdanje knjige Adolf Hitlera “Mein Kampf” (Moja borba) od 4.000 primjeraka, koje se pojavilo u njema─Źkim knji┼żarama prvi put od Drugog svjetskog rata, rasprodano je za manje od tjedan dana

U knji┼żare je stiglo 15.000 narud┼żba unaprijed.

Prvo izdanje rasprodano je unato─Ź cijeni od 59 eura, a neke kopije se ve─ç preprodaju na njema─Źkom sajtu “Amazon” za 386 eura, ┼íto je ┼íest puta vi┼íe od prvobitne cijene.

Pored toga, Njema─Źki povijesni institut, koji je izdao knjigu, dobio je zahtjeve za prevo─Ĺenje knjige na talijanski, francuski, njema─Źki jezik.

Knjiga nacisti─Źkog lidera smatrana je neuspjehom kada je prvi put objavljena u dva sveska 1925. i 1926. godine.

Me─Ĺutim, vi┼íe od 5,2 milijuna kopija prodano je u razdoblju od dolaska nacista na vlast 1933. godine do izbijanja Drugog svjetskog rata 1939. godine.

Knjiga je zabranjena nakon zavr┼íetka rata, a njema─Źka ju┼żna pokrajina Bavarska, u ─Źijem su vlasni┼ítvu od 1945. bila autorska prava nad Hitlerovim politi─Źkim manifestom, dosad nije dozvoljavala ponovna tiskanja knjige iz po┼ítovanja prema ┼żrtvama nacizma.

Od 1. sije─Źnja ove godine, ta knjiga je, me─Ĺutim, postala je javno dobro.

Novo, kriti─Źko izdanje pod naslovom “Hitler, Mein Kampf. Kriti─Źko izdanje” izdano je u dva sveska s pribli┼żno 2.000 stranica i oko 3.500 obja┼ínjenja i komentara.

Hitler u knjizi “Mein Kampf”, koju je napisao 1924. godine dok je bio u zatvoru u Bavarskoj, kombinira elemente autobiografije sa stavovima o arijevskoj “rasnoj ─Źisto─çi”, mr┼żnje prema ┼Żidovima i protivljenja komunizmu.
 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , , , , , ,