Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ORU┼ŻANA SITUACIJA U OREGONU: Kuca li Amerika na vrata gra─Ĺanskog rata?

ORU┼ŻANA SITUACIJA U OREGONU: Kuca li Amerika na vrata gra─Ĺanskog rata?

bundy-ranch-oruzjeDa li je oru┼żana situacija na Bundy ran─Źu u dr┼żavi Oregon, samo kaubojsko podbadanje u ameri─Źkom stilu ili predstavlja ozbiljnu sliku prilika u SAD-u?

Ho─çe li se obistiniti proro─Źanstvo da ─çe Barack Obama biti posljednji predsjednik Amerike?

Naime, unutra┼ínjo-politi─Źka situacija u Americi umnogome podsje─ça na situaciju kada se “zakuhavalo” nekoliko godina pred Ameri─Źki Gra─Ĺanski Rat 1861.

Ima mnogo unutarnjih nagomilanih problema ─Źije nerje┼íavanje odla┼że, ili privremeno rje┼íava na kra─çi rok, metodama koje su u su┼ítini “ga┼íenje po┼żara”, mogu dovesti do “produ┼żetka politike drugim sredstvima”.

Jedanput je ve─ç “puklo” u Americi, kada je postalo jasno da nagomilani problemi izme─Ĺu tada┼ínjeg Sjevera i Juga, ne mogu biti mirno rije┼íeni. To u su┼ítini i nije bio gra─Ĺanski rat, ve─ç rat za secesiju ili o─Źuvanje federacije.

Danas su problemi druge prirode i ne poga─Ĺaju samo Ameriku ve─ç i ─Źitav svijet.

Prezadu┼żenost, o┼ítra politi─Źka podijeljenost i odsustvo u─Źinkovitog politi─Źkog dijaloga, sve izra┼żenije siroma┼ítvo, bankrot ─Źitavih regije, nemogu─çnost dogovora, sve vi┼íe blokiraju u─Źinkovito funkcioniranje na planeti Zemlji i sve vi┼íe daju klasni znak naraslim problemima ─Źije rje┼íenje se ne nazire.

Ako SAD zaista “pukne”, onda ─çe zaista biti pravi gra─Ĺanski, klasni rat, koji nikome ne bi donio dobro i koji bi vjerojatno ─Źitav svijet povukao u ambis.

Ekonomski i politi─Źki analiti─Źari u SAD-u, komentiraju da su sve velike imperije propale zbog unutarnjih slabosti i nemogu─çnosti da se u─Źinkovito upravlja dr┼żavom.

Po njima, Amerika ve─ç du┼że vrijeme “trokira”. Republikanci i Demokrti su dva svijeta za sebe, koji se sve te┼że razumiju i dogovaraju. Obama i njegove reforme nisu po ukusu konzervativnog sloja dru┼ítva.

Formirala se klasa siroma┼ínih gra─Ĺana koja ┼żivi po ┼íatorima i kanalizacijskim cijevima. Oni nagla┼íavaju da je najtu┼żnije to ┼íto se Amerika poodavno odrekla na─Źela na kojima je utemeljena.
 
(bktvnews.com/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , ,