Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » EUROPA SE NAPOKON BUDI: Seksualni napadi u Njemačkoj uzdrmali Europu, zatražen i hitni summit šefova EU

EUROPA SE NAPOKON BUDI: Seksualni napadi u Njemačkoj uzdrmali Europu, zatražen i hitni summit šefova EU

angela-burka‘Ideja multikulturalne Europe je propala’, poručuje slovački premijer Fico

Slovački premijer Robert Fico zahtijeva održavanje izvanrednog summita vodećih ljudi Europske Unije zbog eskalacije seksualnih napada na žene u Njemačkoj tijekom novogodišnje noći.

“Ideja multikulturalne Europe je propala”, izjavio je Fico i zatražio čelnike EU da se ozbiljno posvete rješavanju problemu seksualnog nasilja u Njemačkoj, Švicarskoj, Švedskoj, Austriji i Finskoj.

Izbjeglice se ne mogu integrirati

“Imigranti se ne mogu integrirati. To je jednostavno nemoguće”, dodao je.

Premijer Fico također navodi jasnu vezu između seksualnih napada i velikog broja izbjeglica koji u Europu pristižu iz Sirije i zemalja Sjeverne Afrike.

Njegov češki kolega, premijer Bohuslav Sobotka, prihvatio je slovački prijedlog. Njemačka kancelarka Angela Merkel zatražila je sveobuhvatni odgovor na situaciju i izjavila da će pokrenuti deportaciju onih izbjeglica koji su prekršili zakon.

Orban prijeti novim zidom

Belgijski ministar imigracije pokušao je smiriti tenzije i predložio da svi budući imigranti obavezno sudjeluju na tečajevima tijekom kojih će učiti kako poštovati žene.(komentar: haha…)

Mađarski premijer Viktor Orban predložio je izgradnju nove ograde, ovoga puta na sjevernim granicama Grčke, koje bi trebale predstavljati europsku liniju obrane od izbjeglica. “Mogućnost slobodnog kretanja u Europi je sve ugroženija”, izjavio je Orban.

Dodao je kako će propasti schengenski sustav bezviznog putovanja, koji podupire europsko jedinstveno tržište, ukoliko europske granice ne budu pod kontrolom. Ove reakcije europskih političara izazvalo je izvješće finske policije koja je izjavila da su imigarntske bande u Helsinkiju također planirale počiniti seksualne napade poput onih koji su se dogodili u Koelnu. Znači događaj u Koelnu je bio organiziran !!!

Novi fenomen u Finskoj

“Ovo je potpuno novi fenomen u Finskoj. Ništa slično nije se dogodilo u našoj povijesti”, izjavila je za Daily telegraph, zamjenica načelnice policije u Helsinkiju, Ilkka Koskimaki.

Dok diljem Europe rastu antiizbjegličke tenzije, određene skupine izbjeglica preko društvenih mreža izražavaju žaljenje zbog napada i zahtijevaju oštre kazne za počinitelje.

“Oni nisu povrijedili samo žrtve, nego su nanijeli štetu brojnim imigrantima koji su morali napustiti svoje domove zbog sličnih zločina”, napisao je Riham al-Kousaa, palestinsko-sirijski novinar.
 
(telegram.hr/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , ,