Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » GLOBALISTI KORISTE GORILU U PROMIDŽBENE SVRHE KLIMATSKIH PROMJENA: Gorila Koko obratila se cijelom svijetu na znakovnom jeziku

GLOBALISTI KORISTE GORILU U PROMIDŽBENE SVRHE KLIMATSKIH PROMJENA: Gorila Koko obratila se cijelom svijetu na znakovnom jeziku

Koko-gorila-ljudi-porukaNa nedavno završenom sastanku svjetskih vođa u Parizu na kojem su pokušali pronaći zajednički jezik po pitanju rješavanja klimatskih problema mnogi od njih su govorili sa strašću i uvjerenjem, no poruka poznatog člana jedne druge vrste trenutno plijeni pozornost javnosti

Gorila Koko obznanila je svoje mišljenje o klimatskim promjenama koristeći znakovni jezik koji uči još od svoje prve godine.

Koko je rođena u zoološkom vrtu u San Franciscu 1971. godine, a savladavši ga uspjela je formirati vokabular istim tempom kako bi to učinilo dijete s poteškoćama u učenju.

Tijekom prošlih 45 godina Koko je postala globalna senzacija, nedavno se pojavivši u videu u kojem posvaja par mačića, koje je putem znakovnog jezika uspjela identificirati kao mačke i kao mladunčad.

Sada je Koko, kao dio kampanje francuske organizacije Noe Conservation, snimljena kako šalje poruku ljudima diljem svijeta, potičući ih da postanu svijesni svoje odgovornosti za zaštitu planeta.

U videu Koko čini se naziva čovječanstvo glupim za ignoriranje ove odgovornosti, pritom tvrdeći da ‘Zemlju Koko voli’.

Prema Gorilla fondaciji, Koko poznaje preko 1.100 različitih znakova, premda su mnogi od njih prilagođeni s obzirom na to da ne može napraviti neke kompleksne pokrete rukom koje ljudi mogu.

Osim toga valja napomenuti da je dvojbeno razumije li Koko uistinu napredne koncepte o kojima je riječ u videu.
 

 
(jutarnji.hr/uredio:NSP)

Filed under: KLIMA · Tags: , , , , , ,