Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » GLOBALISTI KORISTE GORILU U PROMID┼ŻBENE SVRHE KLIMATSKIH PROMJENA: Gorila Koko obratila se cijelom svijetu na znakovnom jeziku

GLOBALISTI KORISTE GORILU U PROMID┼ŻBENE SVRHE KLIMATSKIH PROMJENA: Gorila Koko obratila se cijelom svijetu na znakovnom jeziku

Koko-gorila-ljudi-porukaNa nedavno zavr┼íenom sastanku svjetskih vo─Ĺa u Parizu na kojem su poku┼íali prona─çi zajedni─Źki jezik po pitanju rje┼íavanja klimatskih problema mnogi od njih su govorili sa stra┼í─çu i uvjerenjem, no poruka poznatog ─Źlana jedne druge vrste trenutno plijeni pozornost javnosti

Gorila Koko obznanila je svoje mi┼íljenje o klimatskim promjenama koriste─çi znakovni jezik koji u─Źi jo┼í od svoje prve godine.

Koko je ro─Ĺena u zoolo┼íkom vrtu u San Franciscu 1971. godine, a savladav┼íi ga uspjela je formirati vokabular istim tempom kako bi to u─Źinilo dijete s pote┼íko─çama u u─Źenju.

Tijekom pro┼ílih 45 godina Koko je postala globalna senzacija, nedavno se pojaviv┼íi u videu u kojem posvaja par ma─Źi─ça, koje je putem znakovnog jezika uspjela identificirati kao ma─Źke i kao mladun─Źad.

Sada je Koko, kao dio kampanje francuske organizacije Noe Conservation, snimljena kako ┼íalje poruku ljudima diljem svijeta, poti─Źu─çi ih da postanu svijesni svoje odgovornosti za za┼ítitu planeta.

U videu Koko ─Źini se naziva ─Źovje─Źanstvo glupim za ignoriranje ove odgovornosti, pritom tvrde─çi da ‘Zemlju Koko voli’.

Prema Gorilla fondaciji, Koko poznaje preko 1.100 razli─Źitih znakova, premda su mnogi od njih prilago─Ĺeni s obzirom na to da ne mo┼że napraviti neke kompleksne pokrete rukom koje ljudi mogu.

Osim toga valja napomenuti da je dvojbeno razumije li Koko uistinu napredne koncepte o kojima je rije─Ź u videu.
 

 
(jutarnji.hr/uredio:NSP)

Filed under: KLIMA · Tags: , , , , , ,