Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » UKRAJINCI BIJESNI: “Coca-Cola” se izjasnila! Krim pripada Rusiji

UKRAJINCI BIJESNI: “Coca-Cola” se izjasnila! Krim pripada Rusiji

rusija-krim-ukrajinaUkrajinski mediji prenose da se službeno priopćenje “Coca-Cole” na društvenoj mreži “VKontakte” ispričalo što je ta tvrtka objavila novogodišnju kartu Rusije bez Krima, a potom je objavljena nova karta na kojoj je poluotok označeno kao dio Ruske Federacije

Vkontakte ili VK najveća je društvena mreža u Rusiji, slična društvenoj mreži Facebook. Mreža je najpopularnija u Rusiji te u državama bivšeg Sovjetskog Saveza, a ima članove i iz mnogo drugih zemalja, uključujući i Hrvatsku.

Ukrajinski političari pozivaju vlast da zabrane produkciju “Coca-Cole” na teritoriju te zemlje, nakon što se tvrtka ispričala zbog objavljivanja na društvenoj mreži “Vkontakte” novogodišnjom kartom Rusije na kojoj nije označen Krim.

Kako prenosi Ukrajinska Pravda, tvrtka “Coca-Cola” se ispričala ruskim internet-korisnicima što je objavila netočnu kartu Rusije, na kojoj nema Krima.

Incident je izazvao kritiku ukrajinskih političara.

“Pod hitno treba zabraniti rad ove američke tvrtke u Ukrajini, koja je de facto priznala Krim kao ruski. Zanima me reakcija ambasade SAD u Ukrajini?”, Napisao je lider nacionalističke partije Sloboda Oleg Tjagnibok na svojoj stranici na Facebooku.

Poziv da se američka tvrtka bojkotira uputio je i zastupnik stranke Blok Petra Porosenka, Mustafa Najem.

Predlažem građanima Ukrajine da kao odgovor spuste tvrtku Coca-Cola na zemlju i da odustanu od kupnje njenih proizvoda”, napisao je Najem na Facebooku.

 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , ,