Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » Kolonizacija Marsa, zbrinjavanje elite i neprekidni ciklusi ljudske gluposti

Kolonizacija Marsa, zbrinjavanje elite i neprekidni ciklusi ljudske gluposti

kolonizacija-marsFilm Marsovac je ponovno aktualizirao temu istraživanja Marsa, te danas svi maštaju o tome kako bi to izgledalo kada bi zaista bili u mogućnosti osnovati koloniju na Marsu

Sve je to zaista realno moguće, ako razmislimo, znanost neumoljivo grabi ka naprijed i samo je pitanje dana kada će život na Marsu biti zaista moguć, no pravo je pitanje – za koga. Za nas obične smrtnike i ne baš, budući da je sam put do tamo iznimno skup, a o boravku da i ne govorimo.

Dakle, tko su oni koji će si moći priuštiti život na Marsu, radi li se zapravo samo o mogućnosti spasa za elitu kada jednog dana dođe do Armagedona na Zemlji?

Kada dalje promislimo, neminovno ćemo doći do zaključka kako se radi o apsurdu – uložit će se iznimne svote novaca, milijarde i bilijuni, kako bi se zasnovao život na Marsu dok bi se istovremeno uz manja sredstva mogli adaptirati dijelovi Zemlje u kojima je trenutno život nemoguć.

Naravno, uz još manja sredstva i malo više truda bi se moglo zaustaviti uništavanje našeg matičnog planeta, pa ne bi bilo ni potrebe tražiti novi svijet, no to eliti ne odgovara, jer im je cilj zgrtanje basnoslovnih bogatstava kao i hranjenje ega i osjećaja moći energijom koju stvaraju naše negativne emocije – strah, nemoć i rezigniranost.

Tako će oni, nahranjeni našom energijom i lovom krenuti u osvajanje novih prostranstava, jer malo je pokoriti ljudski, životinjski i biljni svijet te iscrpiti sve resurse, nova je igra daleko zanimljivija – započeti život na udaljenom planetu gdje će igre moći imati svoj pravi smisao u smislu izreke – tko rano rani, dvije sreće grabi.

Elon Musk i Jeff Bezos imaju upravo to na umu sa svojim SpaceX i Blue Origin programima za svemirska putovanja – pomoći “odabranima” da nastave ljudsku vrstu “u carstvu tamo tamo daleko” budući da će ovaj planet vrlo brzo postati previše napučen, siromašan i bolestan za njih. I dobro će zaraditi jer će samo put do Marsa koštati bar pola milijuna dolara, a da o ostalim troškovima i ne govorimo.

Scenarij preseljenja bogatih u nova područja i ostavljanje oronulih siromašnima je već viđen u prošlosti, a dinamičnost i brojnost ovakvih događanja može promijeniti čitav svijet u svega nekoliko desetljeća.

Primjerice, neće se postignuti dogovor u vezi klimatskih promjena, čime situacija izmiče kontroli i slijede suše, poplave, sve moguće klimatske katastrofe, bolesti, glad, prevrati i anarhija, nakon čega će elita dignuti sidro i otići živjeti u neki novi tehnološki kontrolirani svijet.

Znanstvena fantastika? Da bar…. Jer, trenutno se radi na inovaciji višekratne uporabe putničkih svemirskih raketa, koje će moći uzlijetati i slijetati, baš kao i avioni danas, što će višestruko smanjiti troškove leta. Blue Origin tako ulazi u utrku sa SpaceX, što će ubrzati inovacije i dodatno sniziti troškove pogotovo što u utrku ulaze i Richard Branson sa svojim Virgin Galacticom te Paul Allen sa Stratolaunch sustavom.

Ovi super bogati momci misle ozbiljno, Bezos izjavljuje: “Naša krajnja vizija su milijuni ljudi koji žive i rade u svemiru”, a Musk dodaje da “Moramo biti laserski fokusirani na stvaranje multi-planetarne civilizacije”.

I zaista, predviđanja su da će velike svemirske seobe početi već za 25 godina, nakon što će svemirski pioniri omogućiti habitate sa zrakom, vodom i uzgojenom hranom. I tu dolazimo do odgovora na pitanje tko će si to moći omogućiti, jer čak i da obični smrtnici prodaju svu svoju imovinu, neće imati niti za svemirska odijela, a kamoli za put ili život na Marsu.

Dakle, to će biti rezrevirano za elitu, koji pak sigurno neće zasukati rukave tamo i sami uzgajati svoju hranu i prikupljati neophodnu sunčevu energiju. To će raditi netko drugi za njih, radnici – robovi, koji će se kad – tad pobuniti, a neminovno će doći i do dobrosusjedske zavisti i tako će se naši neprekidni ciklusi iskorištavanja, ratovanja i glupiranja samo preseliti s jednog planeta na drugi. Zaključi? Puno ih je, a svi vode k jednom pitanju – dokle?
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(nexux-svjetlost.com/uredio:NSP)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , , , , ,