Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » VJEROVALI ILI NE: NASA slučajno otkrila drevnu sumersku statuu na površini Marsa – VIDEO

VJEROVALI ILI NE: NASA slučajno otkrila drevnu sumersku statuu na površini Marsa – VIDEO

mars-sumerska-statuaNapravljeno je još jedno misteriozno otkriće na površini crvenog planeta. Prema navodima lovaca na NLO-e, na fotografijama s rovera Curiosity se može vidjeti glava tajanstvene statue

NASA-ini roveri u posljednje vrijeme prave vrlo čudne fotografije s Marsa na kojima se mogu vidjeti i kupole i razne druge građevine zakopane u pijesku, prenosi ancient-code.com.

Iako ima mnogih otkrića s Marsa koja se mogu racionalno objasniti, ima puno onih za koje je nemoguće pronaći bilo kakvo logično objašnjenje. Takav je slučaj s fotografijom na kojoj se može vidjeti drevna sumerska kip poput onih iz drevne Mezopotamije.

Stručnjaci za NLO-e kažu da se na fotografiji jasno vidi lice statue sa dva oka, nosom, ustima i tipičnom špicastom bradom karakterističnom za drevne sumerske statue.

Teoretičari drevnih vanzemaljaca vjeruju da su Anunaki kolonizirali i Mars i Zemlju, što se može objasniti činjenicom da su Sumerani pisali brojne mitove o Marsu.

Dakle, da li je ova statua zaostavština nekadašnje kolonije drevnih vanzemaljaca?

Ako su Anunaki bili na Marsu kao što se vjeruje, nema sumnje da na crvenoj planeti ima još tragova njihove civilizacije.

Ono što je sigurno jest da na fotografijama koje NASA-ini roveri šalju s Marsa ima puno čudnih građevina.

Neki kažu da je prosto u ljudskoj prirodi da zamišljamo razne oblike, ali ima fotografija koje je zaista teško racionalno objasniti.

Istraživači su pronašli brojne reference u pločama s klinastim pismom za koje se vjeruje da upućuju na tajanstvene Anunakije koji su pored Zemlje kolonizirali i Mars.

Prema modernim prijevodima sumerskih i babilonskih mitova, na crvenoj planeti je došlo do kataklizmičnog događaja koji se poklapa sa mezoameričkim mitovima o pernatoj zmiji koja je uništila Mars.

Možda je u crvenu planetu udarila kometa ili asteroid, uzrokujući niz katastrofa koje su pretvorile Mars u izolirani i nenaseljivom svijet.

Da li je rover Curiosity ovoga puta zaista našao pravu statuu na površini Marsa? Je li moguće da je ova statua, čije karakteristike su više nego jasne, povezana s drevnim Anunakije i drevnim Sumerima?

Iako će mnogi ostati skeptični povodom ovog otkrića i mnogih drugih otkrića s Marsa, postoji više nego dovoljno dokaza koji podupiru teoriju da je Mars bio naseljiv i naseljen u dalekoj prošlosti.

Otkriće drevne marsovske atmosfere, tekuće vode, metana i biološki korisnog dušika na površini Marsa ukazuju na to da je ova planeta sigurno na neki način povezana sa životom na Zemlji.

Naravno, moramo i uzeti u obzir da je ovo još jedna od NASA-inih prijevara.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(webtribune.rs,youtube.com/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , , , , , ,